Login

Namenite del dohodnine športu - planinstvu

Namenite del dohodnine športu - planinstvu zdaj

Dovolite, da vas še enkrat spomnimo:

Olimpijski komite Slovenije - ZŠZ je pripravil posebno spletno mesto, kjer lahko izbirate med športnimi društvi v javnem interesu in jim enostavno namenite del dohodnine. Med temi društvi je tudi Planinsko društvo Nova Gorica. Veseli bomo, če boste podprli naše društvo in nam namenili del dohodnine. To lahko storite na tej povezavi TUKAJ.

Na pobudo OKS - ZŠZ je PKP7, ki je bil sprejet 29. 12. 2020, prinesel spremembe tudi na področju namenitve dela dohodnine za donacije:

  • Dviguje se % in sicer je mogoče donirati do 1 % odmerjene dohodnine; zavezancem, ki so zahtevo na FURS oddali do 31. 12. 2020, se odstotki namenitve samodejno podvojijo;

Postanimo podporniki športa. Takšna donacija za nas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačamo državi.

Olimpijski komite je napisal:

Epidemija SARS-CoV-2 (COVID-19) je postavila izziv celotni družbi. V teh težkih časih, ko je naš vsakdan omejen na vsakem koraku, je poškodovan tudi slovenski šport. Prizadete so množice, ki se ne morejo rekreativno ukvarjati s športom, težko je vrhunskim športnikom, ki ne morejo načrtovati svojih priprav na redka tekmovanja, doma in v tujini. Športne organizacije s svojo dejavnostjo ustvarjajo pogoje za razvoj mladih športnih talentov, ki stopajo po stopinjah svojih idolov. Športni delavci s športno vadbo mlade učijo pomembnih vrednot, potrebnih za življenje.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41