Login

Splošno

ŽALOSTNA VEST

Sporočamo vam žalostno vest, da se je v soboto, 23. 1. 2021 v 87. letu poslovil naš dolgoletni in častni član ANTON FURLAN iz Šempetra, Goriška ulica 22.

Anton, imenovan kar Toni je bil markacist, član gradbenega odbora v času gradnje Planinskega doma pri Krnskih jezerih in po otvoritvi doma vse do leta 1995 tudi njegov gospodar. Bil je dolgoletni član upravnega odbora, član gospodarskega odbora, načelnik markacijskega odseka ter aktivni član v Planinski skupini Dornberk. Od leta 1979 pa tudi  ponosen društven praporščak. V svoji domači delavnici so nastale številne označevalne table za društvo, vključno s tablami, ki označujejo višino snega na poti h Krnskim jezerom. Vestno in natančno si je zapisoval pomembne dogodke in napisal ročno kronologijo od leta 1954 dalje, ki jo je ob koncu aktivnega delovanja leta 2005 predal društvu. Svoje znanje je rad prenašal na naslednje rodove.

V spominu ga bomo ohranili kot nasmejanega, optimističnega, delavnega in zvestega člana društva, planinca in človeka. Hvala iz srca za vse! Počivaj v miru!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije