Login

Utrinki iz izletov in taborov mladinskega odseka

14. izlet - potepanje s starši po Kobariški zgodovinski poti

V soboto, 12.6.2010 je MO izpeljal zaključni izlet v tem šolskem letu, na katerega so bili povabljeni tudi starši. Dva polna avtobusa nadobudnih planinec sta se ob 8.00 odpeljala iz Nove Gorice proti Kobaridu. Od tam smo se peš odpravili mimo kampa po "italjanski obrambni črti" mimo ostankov jarkov in utrdb iz 1.sv. vojne vse do Tonocovega grada, najpomembnejše poznoantične višinske naselbine v V Alpah. Tam smo imeli krajši počitek. Nato smo otrokom, ki so se največkrat udeležili izletov podelili majice z znakom našega društva. Podelili pa smo tudi bronaste in srebrne znake iz akcije Mladi planinec. Uživali smo v pogledu na Krn in ostale vršace. Vstopili smo v notranjost cerkvice in si ogledali ostanke naselbine. Nato smo se podali proti Italjanski kostnici. Vodniki so nam povedali veliko zanimivega o sami kostnici in o anekdotah v povezavi z njo. Nato smo se spustili v dolino in si šli pogledati še slap Kozjak. Ker je sonce že močno pripekalo, smo vsi uživali v hladu in bližini mrzle vode.

Z zanimivim in poučnim izletom smo zaključili to šolsko leto. Vsem želimo lepe počitnice in varen korak. Se vidimo v taboru oziroma na izletu v septembru!

Slike si lahko ogledate na naslednji povezavi: Kobariška zgodovinska pot 

Strnila v poročilce: Tina Vodopivec

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

6 September, 2020 - 11:19
4 September, 2020 - 17:17
4 September, 2020 - 16:46