Login

Splošno

22. 4. 2023 - svetovni dan zemlje

Svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo že več kot pol stoletja 22. 4., je namenjen vsem prebivalcem našega planeta, vzpodbuja pa k aktivnemu ter odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja na vseh področjih, tudi v sektorjih kmetijstva, in gozdarstva. Letošnja tema je Vlagajmo v naš planet

Dan odprtih vrat na gozdnih učnih poteh v Sloveniji ter otvoritev naravoslovne gozdne poti Rožek

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) na svetovni dan Zemlje vabi na obisk 14 gozdnih učnih poti v Sloveniji. Gozdne učne poti so namenjene izobraževanju in spoznavanju gozdov in gozdarstva v Sloveniji in potekajo pod sloganom »Učenje z roko, srcem in možgani«. So pomemben pripomoček, s katerim ZGS popularizira gozdove in gozdarstvo ter prispeva k razvoju turizma na podeželju kot ene ključnih gospodarskih aktivnosti v Sloveniji. Na vstopni točki gozdnih učnih poti obiskovalce pričakujejo gozdarji 22. 4. 2023 od 9. ure dalje.

Vir: gov.si

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji