Login

Splošno

23. 9. dan slovenskega športa

Na današnji dan praznujemo Dan slovenskega športa, ki je bil razglašen 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ. Na spletni strani piše:

"Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. 

Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo." 

Vir in več na spletni strani tukaj.

O Slovenski planinski poti ob dnevu slovenskega športa pa si lahko preberete na spletni strani PZS.

Želimo vam lep dan, ki ga izkoristite za športno dejavnost. Obujte športne copate ali planinske čevlje in se podajte v bližji gozd ali pa na bližji hrib, goro,... zavrtite pedala in se odpravite na kolesarsko turo, obujte plezalke in se odpravite v bižnje plezališče,... 23. septembra šteje čisto vsaka oblike telesne dejavnosti! Naj pa ne ostane le pri današnjem dnevu... saj poznate rek: »zdrav duh v zdravem telesu«!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

18 Oktober, 2021 - 07:41
17 Avgust, 2021 - 17:48