Splošno

23. 9. - Dan slovenskega športa

"Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Osrednja prireditev bo jutri ob 9. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tedaj se bo začel tudi evropski teden športa, ki ga na pobudo evropske komisije obeležujemo med 23. in 30. septembrom. V akciji sodeluje tudi Planinska zveza Slovenije.

Planinska društva širom po Sloveniji bodo znotraj projekta Slovenija planinari pripravila različne planinske pohode, izlete.

"Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo."

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58