38. pohod po Vojkovih poteh

V nedeljo, 6. 3. 2022 je bil organiziran izlet na 38. pohod po Vojkovih poteh. Iz Podnanosa, šolsko igrišče, sva štartala malo po osmi uri, čez potok Močilnik skozi vas Podbreg čez Tabor na planoto Zatrep. Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa (Šentviška tura). Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 830 m. Nisva imela lepega vremena, če pa je, imaš lepe razglede po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino. Od kapelice se steza spušča. Nisva šla do Strgarjeve kmetije, ampak direktno do Šembijske bajte. Od bajte je še mali vzpon do lovske koče. Ta stoji na robu planote in tu je konec pohoda. Tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon. Sledil je še spust v dolino.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58