Login

Splošno

5. december - mednarodni dan prostovoljstva in planinstvo

"Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga obeležujemo 5. decembra, opozarja na velik prispevek prostovoljcev in nas hkrati vabi med prostovoljce. Prostovoljstvo namreč krepi imunski sistem in ščiti pred sebičnostjo in apatijo. Prostovoljci so nosilci optimizma, so ljudje, ki se na podlagi vrednot in človečnosti odzovejo na potrebe v družbi, so upanje, da imamo kot družba in človeštvo potencial za bolj pravičen razvoj sveta." citat - slovenska filantropija

Tudi številni aktivisti planinskih društev se strinjamo z zgoraj zapisanim: vodniki, markacisti, mentorji, stražarji, varuhi, gospodarji, ... vsi delamo za druge, za društvo, za družbo in upajmo, tudi za naravo.

Za to porabimo veliko svojega časa, znanja, izkušenj, pogosto tudi materialna in finančna sredstva. Delamo za druge, vlagamo vase. Zato smo neprecenljivi!

Naši prostovoljci v akciji.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

28 April, 2021 - 16:26
6 April, 2021 - 11:14