Login

Splošno

Akcija markacistov MDO Posočja na območju planine Razor

V soboto, 20. 5. 2023 je na območju planine Razor potekala akcija markacistov MDO Posočja, ki smo se je udeležili tudi markacisti našega društva. Cilj akcije je bil čiščenje poti in obnova markacij. Zbrali smo se na parkirišču Športnega centra Tolmin, kjer smo se razdelili po skupinah in večina se nas je odpravila na Tolminske Ravne.
Iz urejene vasice smo se razšli po prej dogovorjenih poteh. Dvoji smo šli direktno proti planini Razor, jaz s skupino po muletjeri. Po poti smo čistili in obnavljali markacije. Do razpotja gre po muletjeri tudi Evropska pešpot (’Knafeljc’ z rumeno piko) in tam krene na strmejšo. Mi smo nadaljevali po muletjeri skozi gozd, ki se je razrasel po do pred desetletji opuščenih strmih pašnikih in košenicah. Potem pa postopno pride do vsekov v skalnih stenah. Tam smo z ročnim orodjem zagotovili normalen prehod pod padlim drevesom. Nekje naprej pa 2 manjša podora izničita iluzijo o možnosti 4-kolesne oskrbe koče ali planine s te strani. Vseeno smo še do planine očistili pot v širini muletjere. Koča in planina sta sicer povezani z dolino mimo planin Podkuk, Lom, Stador. Po dvorišču smo si lahko ogledali table z različnimi informacijami med zbiranjem markacistov za okusno joto s klobaso. Na Tolminske Ravne smo se vračali po strmejši poti. Uredili smo se in razšli do naslednjič.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Popisal Marjan V.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije