Login

Splošno

Akcija markacistov Posočja 12.10. 2019

Končno se je našel čas za spomladi opuščeno akcijo markacistov Posočja. Takrat je bila opuščena zaradi neugodnega vremena. To je itak priložnost za druženje in utrjevanje vezi s kolegi v teh dolinah. Namen je bil pomoč PD Kanal pri urejanju njihovih poti.

Okrog 8.00 se nas je pri kanalski tržnici zbralo okrog 25 za delo pripravljenih. Odpravili smo se po skupinah na različne poti.

Sam sem bil z Miranom in novincem Vasjo dodeljen za pot na Laščak iznad Cvetreža. Tam smo pobrali še Rožico iz PD Kanal, ki nas je vodila na vrh.

Pešpot začne na čistini na razputju na cesti proti Korenu / sedlu na Kanalski Lom. Po gozdni cestici se spusti najprej v dolinico in zatem zložno vzpenja proti vmesni domačiji. Tam jo je lastnik speljal malo dlje od hiše. Od tam gre naprej po poti proti pašniku in naprej večinoma po kolovozih na sam razgleden, kopast vrh. Žal so bili to pot razgledi skozi meglo zelo skrajšani.

Na poti je bilo treba obnavljati Knafeljčeve oznake, ki smo jih nekaj tudi dodali. Pot se je čistila v glavnem zaradi vej, ko so zakrivale oznake in nekaj tudi zaradi oviranja izletnikov, ko so mokre. Lahka pot je bila sicer brez posebnosti, manjka pa kaka 'uradna' tabla planinskega društva.

Po delu okrog 14.00 smo odšli v kočo na Ježo na obed, druženje s slikanjem in slovo. Nekaj fotografij pa tukaj.

Popisal

Marjan V.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

30 Januar, 2020 - 15:44
14 Januar, 2020 - 16:19