Login

Splošno

Alpinistično predavanje Aleša Česna: Odprava v Karakorum (Pakistan) 6. 2. 2018

Včeraj, 6. 2. 2018 je v gledališki dvorani v Novi Gorici potekalo že tretje predavanje, ki ga organiziramo za naše člane in ostale ljubitelje planinstva. Tokratnega alpinističnega predavanja, ki ga je pripravil Aleš Česen se je udeležilo nekaj več kot 60 oseb. Predavanje je otvorila Slava Katerina Murovec, ki je pozdravila vse prisotne, na kratko predstavila predavatelja in se zahvalila vsem, ki so sodelovali pri pripravi predavanja.

Aleš Česen (vrhunski alpinist, IFMGA gorski vodnik) je predstavil alpinistično odpravo v Karakorum v Pakistanu. Z Luko Lindičem sta julija 2016 kot edina naveza v izjemno snežni sezoni dosegla vrh Broad Peaka (8.047 m) in severni vrh njunega glavnega cilja Gašerbruma 4 (7.900 m). Slednjega sta preplezala po severozahodnem grebenu in tako opravila šele četrti vzpon po tej smeri do tedaj. V izjemno slabih razmerah z  obilico snega in kratkimi okni lepega vremena jima je uspelo nekaj, kar uspe le redkim.

S prečudovitimi fotografijami, zanimivimi video vložki nas je na kratko popeljal skozi svoje plezalsko - planinsko otroštvo, nam predstavil nekaj njegovih odmevnejših odprav in nam nato podrobneje predstavil potek alpinistične odprave v Karakorumu v Pakistan leta 2016. Vsi, ki smo se udeležili predavanja smo bili enotni, da je bilo predavanje zelo zanimivo predvsem zaradi video in fotografskega gradiva, ki je bilo obogateno z doživeto pripovedjo, pospremljeno z anekdotami in kritičnim razmišljanjem predavatelja do določenih tem povezanih z odpravami v tuja gorstva. Po zaključku predavanja je Aleš Česen z veseljem odgovarjal na vsa vprašanja prisotnih. Na koncu se je Slava Katerina Murovec še enkrat zahvalila Alešu Česnu in vsem prisotnim za udeležbo ter jih povabila na predavanje, ki bo potekalo 7. marca 2018.    

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37
8 November, 2018 - 14:00