Andrej Colja prejemnik priznanje častni vodnik PZS

V soboto, 25. novembra 2023, je na Igu potekal Zbor predstavnikov vodniških odsekov planinskih društev, pred zborom pa je bilo že zelo živahno na posvetu Gore in varnost. Na zboru je priznanje častni vodnik letos prejelo kar 20 vodnikov. Naziv častni vodnik PZS se podeli vodniku PZS za izjemen prispevek na področju prostovoljnega vodništva oz. za tridesetletno delo na področju vodništva. Priznanje je prejel tudi vodnik Andrej Colja.

O Andreju v krajši obrazložitvi za naziv:

Andrej Colja je planinski vodnik od leta 1985. V dolgem obdobju delovanja je bil vseskozi, z izjemo treh let, zelo aktiven v mladinskem odseku Planinskega društva Nova Gorica. Poleg izletov, ki jih je vodil, in mlade vzgajal s planinsko tematiko, je Andrej sodeloval na več kot 20 taborih mladinskega odseka. Večina je bil v vlogi tehničnega vodje taborov, nekajkrat tudi vodja tabora. Med drugim je bil med vodji na prvem mednarodnem taboru, ki so ga mladi organizirali v Avstriji na Bleščeči planini. Deloval je z otroki od 5. razreda dalje. Tabori so bili zelo številčni, tudi nad 70 otrok. Še vedno aktivno deluje kot vodnik, a zadnjih deset let v odseku za odrasle. Andrej Colja se vseskozi prizadeva za pravo planinsko vzgojo, za spoštovanje narave, pravega obnašanja in nadaljevanje prostovoljstva.

Iskrene čestitke!

Več o prireditvi si lahko preberete na strani PZS.

Foto: vir PZS