Antelao – re delle Dolomiti (3264m) - NI VEČ PROSTIH MEST

Datum:
petek, 16 Avgust, 2024

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica vas vabi na Antelao – re delle Dolomiti (3264m) in sicer 16. in 17. 8. 2024.

Več podrobnosti si lahko preberete spodaj:

DATUM: 16. in 17. 8. 2024 URA ODHODA: 10:00 KRAJ ODHODA: Parking PD Nova Gorica - Bazoviška ul. 4
PREDVIDENO ŠTEVILO UDELEŽENCEV: max 05 PREDVIDENO ŠTEVILO VODNIKOV: 01
VODNIK: Pavel DRAŠČEK

OPIS TURE:
Prvi dan:
Z avtom iz Gorice po avtocesti (cestnina) do San VITO di Cadore. Prevozna sredstva pustimo na parkingu pri SUN baru na koti 1130m. Do rifugio Scoter (1580m) sledimo poti št. 228 od tu naprej do sedla – forcella Piccola (2120m) prvo po poti št 229 nato pa št. 227, s sedla sledi spust h koči Rif.Galassi 2018m, kjer prespimo. Iz doline do sem imamo cca 3 ure hoje.
Drugi dan:
Od koče je dobrih 1200m višinske razlike do vrha Antelaa (3264m) – Ponovno se vzpnemo do sedla forcella piccola (2120m), kjer se usmerimo levo in po melišču prispemo do vstopa za police »Bala«. Pot po policah se konča na robu spodnjih LAST (Laste inferiori cca 2600m). Meja med spodnjimi in zgornjimi Lastami je škrbinica Lindermann (Forcella Lindermann). Od škrbine naprej se držim levo, skoraj
ob robu last vse do vrha. Na celotni poti je potrebna precejšna previdnost (koncentracija) – ni varovana, zato bomo časovno porabili od 4 do 5 ur.
Sestop:
Po smeri pristopa s tem da se bomo na sedlu (forcella piccola) usmerili proti rifugio Scoter (1580m) in naprej do San Vito di Cadore – do izhodišča.

Na turo se podamo z osebnimi vozili.

POTREBNA TELESNA PRIPRAVLJENOST IN IZKUŠENOST UDELEŽENCEV: Odlična PSIHO - FIZIČNO pripravljenost, udeleženci planinci z dolgoletnimi izkušnjami.
TURA NI PRIMERNA ZA: Duševne, srčne in vrtoglave bolnike
POTREBNA OPREMA: Običajna planinska-primerna letnemu času, OBVEZNA oprema: komplet samovarovanja, zaščitna čelada in sončna očala, plačana članarina za 2024

PREHRANA: Iz nahrbtnika in v koči, kjer bomo prespali
NAČIN PRENOČEVANJA: Rifugio - Pietro GALASSI
ROK ZA PRIJAVO: * Do prijave predvidenega števila udeležencev *
SESTANEK S PRIJAVLJENIMI: 13. 8. 2024 ob 18:00 na društvu

STROŠKI TURE: TRANSPORT: Lastno prevozno sredstvo (avtomobil)
STROŠKE PRENOČIŠČA IN HRANE KRIJEJO UDELEŽENCI: sami

*ŽAL izpolnili smo predvideno kvoto udeležencev tako, da se NI MOŽNO več prijaviti.

22 Julij, 2024 - 11:31
22 Julij, 2024 - 09:46