Login

Društvo

BEGUNJSKI VRH, nedelja 8.9.2019

PD Nova Gorica vas vabi na prvi septembrski izlet na Begunjski Vrh. Izlet bo organiziran v Nedeljo 8.9.2019.

Begunjski vrh je 2461 m visoka gora, ki se nahaja v osrčju najvišjih gora v Julijskih Alpah. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico ter žig, se nam odpre lep razgled na Triglav, Rž, Rjavino, Cmir, na drugo stran doline Vrat, pa lepo vidimo Škrlatico, Dolkovo špico, Stenar ter Bovški Gamsovec.

Za tiste z več kondicije in vajene hoditi po zahtevnejših planinskih poteh pa se bo izlet podaljšal do Cmira (2.393m). V tem primeru je obvezna uporaba plezalnega pasu, samovarovalnega kompleta in čelade.

Pot bomo začeli iz doline Kot, kamor se bomo tudi vrnili ob povratku. Ob povratku se bomo ustavili v planinskem domu Valentina Staniča.

Pot je kondicijsko zelo zahtevna saj predvideva približno 5ur vzpona oz. 1500m višinske razlike, za tiste ki bodo pot podaljšali do Cmira pa še dodatno uro oz. še dodatnih 200m višinske razlike.

Hrana je predvidena iz nahrbtnikov. Ob poti je v prvem delu poti tudi izvir pitne vode.

Sestanek z udeleženci je predviden v četrtek 29.8.2019 ob 18h. To je tudi zadnji dan za plačilo akontacije 15 EUR.

Glede na število prijav bomo organizirali prevoz s kombijem oz. bo prevoz z lastnimi prevoznimi sredstvi.

Start izpred zavarovalnice Triglav na Kidričevi ulici je predviden ob 4h zjutraj, od koder se bomo čez Vršič zapeljali v dolino Kot. Predviden čas povratka je v poznih večernih urah.

Turo bo bodil Marko Kodrič in Pavel Drašček.

 

Vljudno vabljeni.

PD NOVA GORICA

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58
25 Marec, 2024 - 10:55