Login

Vodniško izletniški odsek

Brezniške peči

Datum: 
sobota, 28 Oktober, 2023

 

Greben, ki se dviga nad vasmi pod Stolom in sliši tudi na ime Greben nad Kašarijo, ponudi prijetno pohajkovanje v stilu gori, doli in na okoli, kjer ne gre le gori in doli. Greben skromnih višin, najvišje 1122 m visoko se povzpne na Smokuškem vrhu, imenovanem tudi Vrh peči, in lepih razgledov; na gorenjska mesta in vasi ter polja med njimi na jugu od koder pogled spleza na Jelovico in dalje na Bohinjske gore ter seveda ono ljubko jezero z otočkom, v ospredju.

 

      

                             Brezniške peči                                                         

Vodniški odsek Planinskega društva Nova Gorica, skupaj s ŠD Mahle Letrika vabiv soboto, 28. 10. 2023 na pohod – prečenje Brezniških peči. Izhodišče v Zabreznici, sledi prečenje grebena do Smokuškega vrha, ki je najvišji vrh Brezniških peči, spust mimo cerkvice sv. Petra na razgledni lokaciji ter  mimo sankaške koče do gostišča Avsenik, kjer nas čaka topel obrok v znameniti Avsenikovi gostilni.

Zbor udeležencev ob 6.00 uri pred zavarovalnico Triglav, 6.10 pri stari vratarnici Letrike, 7.30 Ljubljana. Povratek v Novo Gorico v večernih urah.

Predvideno je cca 5 ur hoje po lahkih (le mestoma delno zahtevnih) poteh, cca 600m skupnega vzpona. Oprema planinska primerna letnemu času, zaželene pohodne palice, zaščita proti vetru in soncu.

Prispevek za izlet 35 eur in vključuje prevoz s turističnim avtobusom, topel obrok v gostilni Avsenik, nezgodno zavarovanje, stroške organizacije in vodenje izleta.

Prijave z vplačilom akontacije prispevka 20 eur sprejemamo na sedežu društva v času uradnih ur (torek in četrtek od 15.00 do 18.00), do vključno četrtka, 26. 10. 2023, ko bo ob 18.00 sestanek z udeleženci.

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič. Dodatne informacije na tel: 041 706 362 (Maja)

 

    

Cerkev sv. Petra

 

 

 

 

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije