Login

Vodniško izletniški odsek

Brezplačni izlet za člane društva uspel

Prvi letošnji društveni pohod sva vodnika Darko in Maja prestavila na dan pred predvidenim. Na srečo tistih, ki so se sprehodili v lepem sončnem dnevu, ter na žalost tistih, ki se zaradi spremembe niso mogli udeležiti pohoda. Idejo o dnevu, ki je podarjen članom društva, je predsednica društva sprejela z odobravanjem in željo, da bi v bodoče postal tradicionalen.

Avtobusni prevoznik Stopar je 44 člansko skupino planincev iz Nove Gorice pripeljal na start pohoda, do Cola. Tam smo se pridružili ''ta novi'' člani PD NG iz Ljubljanskega okrožja. Pohod smo začeli z rahlim vzponom na neizrazito Križno goro. Naužili smo se veličastnih razgledov in šli še malo naprej do vrha z dvema imenoma: Špiček/Špečk. Razgledovali smo se po bližnjih vrhovih in vse do Kamniških Alp. Sledila je poti skozi gozd, nato pohodniku prijeten naklon po makadamski cesti, pa čez travnik. Oko je oprezalo za našim naslednjim vrhom, medtem smo se ob poti čudili objektu z malimi pisanimi zastavicami, ter se nato s še zadnjim strmejšim vzponom povzpeli na Špičasti vrh, ter še dodatnih 12m vse do vrha razglednega stolpa. Po daljši pavzi smo se spustili na Zadloško planoto, kjer nas je čakal avtobus. Odpeljali smo se v Favettijev dvorec k našemu planincu na zasluženo malico.

Dan je kot vedno, ko se imamo fajn, prehitro minil in odpeljali smo se domov. Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Zapisala: Maja Kajzer

Foto v galeriji: Darko Božič, Maja Kajzer, Silvana Pelicon

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije