Login

Splošno

Delovna akcija markacistov Črni hribi 25. 11. 2023

Organizirana je bila akcija čiščenja in označevanja poti po golosekih v požaru ožganega drevja. Po golosekih ali skoraj je pot precej poškodovana in od vej ovirana. Delo je organiziral načelnik markacistov Albert Furlan. Sodelovali smo Miran Bremec, Vasja Doplihar in Marjan Vidmar. V soboto, 25. 11. 2023 smo se zbrali na Renških vratcih in odprli obiskovalcem pot v smeri Trstelja. Na poti je bilo precej ožganega vejevja po podiranju ožganega drevja. Na pot se je tako ali drugače zvalilo tudi več nevezanih kamnov. Oznake so bile potrebne prenove ali pa za zarisat popolnoma na novo, saj so bile odstranjene z drevjem ali popolnoma odžgane.
Kljub zaprtosti poti, pa so pogosti obiskovalci tod že hodili in nekaj jih je bilo tudi ta dan. Po gozdnih cestah je šlo tudi kar nekaj skupin kolesarjev. Razgledi na vse strani so zdaj čez čistine čudoviti. Črni hribi pa na žalost nudijo prizore kot po prvi svetovni vojni. Dele poti, kjer še ni bilo sečnje po požaru, bodo počakale prenove do takrat.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Popisal Marjan V.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47