Login

Vodniško izletniški odsek

Družabno planinsko srečanja udeležencev izlet v Romunijo na Idrijsko-Cerkljanskem

Udeleženci osrednjega izleta 2016 v Črno goro in Albanijo, ter letošnjega izleta v Romunijo smo se na pobudo udeležencev iz Idrijskega konca udeležili družabnega planinskega srečanja na tem koncu.

Vse zahvale in pohvale organizatorjem... vse naj, naj...

Naslednje srečanje v pomladi leta 2018 na Wajdovskem koncu... organizator Marjo....

Tu pa še zapis Anke Vončina o samem izletu....

Na tokratnemu izletu smo spoznavali svet Idrijsko- Cerkljanske. Obiskali smo Krniško planoto, ki jo na Jugovzhodu varuje Jelenk (1.107 m), na severozahodu pa Vrhovec (1.079 m). Zahodna pobočja padajo v dolino Idrijsekga preloma -  Kanomljo, vzhodna pav Idrijco.

Zbrali smo se v Spodnji Idriji na parkirišču pred Rotomatiko. Mimo Svetlika smo se dvignili do prve kmetije v Trepališu, šli mimo kemtije U grapi do Hladnika, kjer smo bili deležni prve oskrbe s čajem in tagajstnim. Mimo italijanskih utrdb smo se povzpeli na greben Jelenka, na senožet, ki nam ponudi razgled na vzhod. Od tu smo nadaljevali do vrha Jelenka, do druge oskrbovalne točke, kjer nas je čakala prava idrijska ocvirkovca in še kaj. Spustili smo se do Cesarja (glavna cesta) in šli za novim rezgledom, ki je bil malček omejen, še čez Markov grič ter do cerkvice sv. Florjana na Krnicah. Domačinka nam je predstavila njene posebnosti. Na kmetiji Pri Kendu, kjer je doma Damjan, smo imeli malico. Mimo kmetije Na hribu pod Erzeljem in mimo Skutnic smo se povzpeli še na nasprotni konec planote, na razgledni hrib treh imen: Vrhovec, Šebrejlski ali Lokvarski vrh. Do zadruženga doma na Krnicah, kjer smo imeli zadnji postanek ob golažu in polenti smo se vrnili po cesti. Lepo nam je bilo našim planinskim sopotepinom predstaviti delček našega sveta.

Aborižini: Marjan, Damjan, Dani (prvi trije najzaslužnejši), Ivan, Dunja, Miri in Anka

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Tekst in foto Anka Vončina.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

8 November, 2018 - 14:00
18 Oktober, 2018 - 14:28