Login

Društvo

Pakistan 2010

Sporočil vam bi rad, da jutri odpotujemo Matic, Jernej in jaz v Pakistan-Karakorum. Glavni cilj_ ULi Biaho Spire_ v skupini Biaho, nahaja se na drugi strani morene skupine Trango, prvenstvena smer in seveda imeti se fanj v dobri družbi. Sporočali bomo lahko samo potom sat. telefona, ki je v zadnjem času dvignil cene do vesoljskih kvot.. Primer: minuta pogovora 6 eurov, sms - 2 eura Vseeno bomo sporočali, če bo naš Jernej odobril dobre novice, hehe. Lep pozdrav vsem

Odprave AO: 
majag
12 Julij, 2010 - 11:37

Želim vam srečno pot, varno in lepo plezarijo in naj vam bo vreme naklonjeno!
Pa kr potrudite se napisat kšn SMS!
2€= 1 piva...tam pive ni, tko da bo več ostalo za SMS-je ;)

vanja
12 Julij, 2010 - 14:03

Tudi jaz vam želim srečno in uspešno pot! In že zdej komaj čakam SMS-je!

Fajn bodite!

Vanja

jernej
15 Julij, 2010 - 16:05

Vceraj ponoci smo prileteli iz Dubaja v Islamabad. V Dubaju smo si malce ogledali znamenitosti in ugotovili kaj je mozno storiti ce se ima gore denarja. Seveda Dubai je bila mala pecica saj je bilo v tem casu kar 43 stopinj celzija, tako da tuki uzivamo v samo 35 stopinjah, kar hladno. Jutri imamo upanje na let v Skardu in nato voznja v Ascole. Sporocali bomo, ko bo spet mogoc dostop na interneta.

lp

celotna ekipa

ma-tic
16 Julij, 2010 - 16:42

Ojla!

Danes smo prispeli v Skardu. Imeli smo kar sreco, da smo dobili letalo. Tako nam je kar nekaj prisparanga. Drugace je vse OK. Jutri gremo pa naprej, kjer ne bo vec dostopa do interneta.

vanja
23 Julij, 2010 - 19:30

Fantje so 20.7. poslali naslednje sporočilo:

Oj. Danes smo prispeli v bazo. Vse je v redu. Uredili bazo. Napoved slaba za dva dni. Baje ogromno snega. Jutri začetek aklimatizacije. Se slišimo.

vanja
26 Julij, 2010 - 12:13

Pakistanci ne počivajo, pa še pridno poročajo! Pravkar sem prejela naslednje sporočilo:

Hallo. Danes smo se vsi vrnili iz severnega sedla pod Trango stolpa 5150m. Vsi vredu. Ogromno snega po grebenih. Dan prej splezali eno krajšo smer + 200m novo.

majag
4 Avgust, 2010 - 10:07

Pozdrav,

Spodaj si lahko preberete zadnje novice iz Pakistana, ki jih je sporočila Maja Zalar.

Rok se javlja, da imajo večino časa slabo vreme, z vmesnimi luknjami stabilnega vremena in probajo kaj splezat.
Včeraj je napisal, da bodo še enkrat naskočili Trango v katerem je glavni cilj in če ne bo uspelo, je on zaključil z odpravo.
Vsi so ok, razen tega, da se je Monika Kambič lažje poškodovala in da je imel Rok dva dni vrtoglavico, ki pa je baje včeraj minila in se počuti bolje.
BC zapuščajo 13.8. in letijo v Milano 19.8.

lp, maja g.

MITJA
5 Avgust, 2010 - 09:31

Živjo
Posredujem pravkar prejeto sporočilo iz Päkistana:

Zgleda resnično bad karma. Uli biaho je objektivno še prenevaren. Včeraj smo se povzpeli na sončno polico pod namelesom. A ponoči dež. Prebivakirali in nazaj v BC.

ma-tic
15 Avgust, 2010 - 08:34

Zivjo klapa!

Po divji voznji in nekajkratnem preckanju podrte ceste smo spet v Skarduju. Stanje v bazi je bilo sledece. Razen nekaj smeri tam okrog nam ni uspelo splezat nic pametnega. Pravijo da je bilo najvec padavin v zadnjih 80 letih. Zaradi jezera ki je nonstop narascalo se je slack-line dvakrat znasel nad vodo. Na koncu ze zmanjkalo balvanov na suhem. 1x prestavili sotore visje nad jezero.
No, kakorkoli sedaj je bolj problem prit do Islamabada, ker je cesta podrta. Edini prevoz je z letalom, ki pa je zelo odvisen od vremena. Let imamo rezerviran 17., zadnja moznost je se 18., ker 19. zjutraj imamo ze let naprej proti domu. Poizkusamo dobit let tudi z vojaskim letalom, a je to zelo tezko, ker je tu ogromno ljudi, ki caka na odhod. Francozi so let iz ISB domov naprimer ze zamudili. Upamo, da se nam ne zgodi enako.

MITJA
17 Avgust, 2010 - 14:50

Živjo
Pravkar se je javu Matic: danes so 8 ur čakali na letališču, v upanju, da bodo dočakali letalo, ki ga niso dočakali, saj je v celem dnevu poletelo samo eno. Jutri imajo zadnje upanje, sicer bodo morali prestavit let proti domu.

Strani

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

6 September, 2020 - 11:19
4 September, 2020 - 17:17
4 September, 2020 - 16:46