Login

Splošno

Iz Lepene na Veliko Babo 24. 2. 2023

Med zimskim pohodom 24. 2. 2023 s sodelavcem na Veliko Babo sem malo pobeležil stanje poti, da bomo lahko markacisti na odseku načrtovali morebitno vzdrževanje pred poletno sezono.  
Snega je letos malo, a na strmini in ob vetru omagajo nekatera drevesa ali veje. Skal – vsaj takih, ki jih ne bi zakrival sneg, na poti ni. Manjše veje, ki so se enostavno dvignile, sem med izletom kar sproti odmetaval in nekaj je pomagal tudi kolega, ki sicer ni z Goriškega. Ostalo pa bo potrebno urediti z motorko (nekaj bo tudi za pomagat z vrvjo).
Sicer ni konec zime in že od sobote popoldne so lahko močni vetrovni sunki stanje še znatneje poslabšali. Res so obiskovalci gora v zimskem času pripravljeni na podobne težave, ki jih rešujejo z iznajdljivostjo, a pred večjimi obiski z majhnimi otroci bo potrebno potencialne nevarnosti odstraniti.

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Popisal: markacist Marjan V.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji