Izlet na Risnjak

Po spodbudni vremenski napovedi za področje Gorskega Kotarja in okolice, ki naj bi veljalo za nedeljo, 28. 4. smo se le peščica osmih s kombijem odpeljali na Hrvaško do Plataka, kjer je eno izmed izhodišč za 1528 m visoki Veliki Risnjak. V resnici pa se ni kazal prav nič obetaven dan. Bila je megla in za ta čas prav hladno in za povrhu nas je sneg presenetil že takoj na vznožju poti. Pod vodstvom vodnika Draga Kosmača smo korajžno krenili na pot. Hodili smo brez težav, le včasih smo težko sledili slabo vidnim markacijam. Vzpenjanje v trdem snegu bi bilo vsaj  za del naše skupinice, ki ni imela primerne opreme prenevarno, zato smo malo pod vrhom prekinili vzpon in  se vrnili na izhodišče na Plataku na višini 1111 m, kjer je tudi smučarski center in dom z dobro hrano. Nekaj utrinkov z izleta pa tukaj.

Zapisala: Lidija Vončina