Login

Splošno

Izvolitev predsednice društva Lidije Vončina

V petek, 24. 11. 2023 ob 18. uri je v prostorih gledališke dvorane v Novi Gorici potekal 74. izredni občni zbor društvaPodpredsednica Maja Kajzer je uradno otvorila občni zbor s pozdravom namenjenim vsem prisotnim članom društva. Zaradi ugotavljanja sklepčnosti zbora je prosila verifikacijsko komisijo, ki jo je imenoval in potrdil UO na 5. seji dne 9. 11. 2023, v sestavi: Vida Povšič, Albert Furlan in Zoran Trojer, da med njenim nagovorom ugotovi sklepčnost zbora. Podpredsednica je prisotnim povedala, da je bil sklican izredni občni zbor zaradi odstopa bivše predsednice Franke Zega dne 23. 6. 2023 in izvolitve novega predsednika društva. Na kratko je povzela dogajanje v tem obdobju. Pozvala je člane, da se udeležijo različnih aktivnosti društva. Še posebej je poudarila željo po aktivnem delovanju v odseku za založništvo, kulturo in informiranje. Nato je prosila verifikacijsko komisijo, da poda poročilo o sklepčnosti. 

Po preteku 15 minut od predvidenega začetka občnega zbora je Vida Povšič povedala, da je občni zbor v skladu z 2. odstavkom 36. člena pravil društva sklepčen. Na zboru je bilo prisotnih 62 članov.

Podpredsednica je predlagala imenovanje delovnega predsedstva v sestavi Andrej Orel kot delovni predsednik in članov Nike Horvat in Marka Kodriča. Za overiteljici zapisnika sta bili predlagani Sonja Piršič in Vida Povšič ter za zapisnikarico Tina Mavrič. Občni zbor je z glasovanjem soglasno potrdil predlagane člane organov zbora.

Delovni predsednik se je zahvalil za zaupanje in pozdravil vse prisotne. Predlagal je, da občni zbor sprejema vse sklepe in odločitve z javnim glasovanjem. Izjema je 5. točka dnevnega reda izvedba volitev, kjer se odloča posebej. Sklep je bil soglasno sprejet. Po sprejetju dnevnega reda je sledilo poročilo kandidacijsko volilne komisije, ki ga je podal Boruta Winkler. Nato je delovni predsednik povabil kandidatko za predsednico Lidijo Vončina, da se predstavi. Povedala je, da posebnih namenov za kandidaturo ni imela, prijavila se je na prošnjo članov, po daljšem razmisleku in glede na dano situacijo, v kateri se je znašlo društvo. Želi, da bi društvo delovala normalno. Upa, da ji bodo člani UO predstavili pereče probleme in da bodo skupaj določili kaj so prioritete tako v gospodarstvu kot v dejavnosti. Potrebno bo takoj začeti reševati zadeve, da se uredijo do občnega zbora. Pripravljati pa se bo potrebno tudi že za poletno sezono. Njeno delovanje je odvisno od podpore in sodelovanja organov društva, članov odsekov društva in članov. Člane je pozvala, da se vključijo v delo društva, saj je le s skupnimi močmi možno kaj urediti in spremeniti. Posameznik sam tega ne zmore. Njen govor je bil deležen aplavza. Delovni predsednik se je zahvalil kandidatki za predstavitev. Sledili so še formalni sklepi. Nato je delovni predsednik pozval prisotne, da izrazijo svoje predloge ali postavijo še morebitna vprašanja, a ni bilo odziva.

Sledile so volitve predsednika društva, ki so po sklepu članov zbora potekale z javnim glasovanjem. Člani občnega zbora so za predsednico društva izvolili Lidijo Vončina. Delovni predsednik je čestital novoizvoljeni predsednici Lidiji Vončina in jo povabil na oder. Lidija Vončina se je zahvalila za zaupanje. Menila je, da je stopila v velike čevlje in še enkrat pozvala vse k sodelovanju. Menila je tudi, da bo potrebno čim prej pričeti z delom, zato bo hitro sklicala tudi sejo UO.

Delovni predsednik se je vsem prisotnim zahvalil za udeležbo. Lidiji Vončina je zaželel uspešno vodenje in delovanje, vsem planincem pa varno hojo v gorah. Vse prisotne je povabil v preddverje na krajše druženje.

Nekaj fotografij pa si lahko ogledate tukaj.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47