Login

Splošno

Julius Kugy trail - akcija markacistov

Pot Julija Kugyjana območju treh dežel – Italije, Avstrije, Slovenije. Pot je bila zasnovana v počastitev tega velikega gornika in ljubitelja narave.

Pot v domeni društva poteka po planinskih poteh čez Krnsko pogorje in s kolegom Vasjo D. sva imela nalogo namestiti označevalne tablice na naše drogove s smernimi tablami od Bogatinskega sedla do križišča proti Krnu mimo Krnskega jezera.

Zaradi negotovega vremena zadnjih dni sva se odločila za rano uro – ob 4.30 iz N ove Gorice in od Doma dr. Klementa Juga malo po 6.00. Pred 8.00 sva naletela na Igorja B. na dvorišču, ostalo osebje pa je s polno paro pripravljalo vse za množičen obisk gostov. Oddih ob čaju in klepetu ter preverjanju opreme.

Krenila sva na Bogatinsko sedlo in po poti srečevala, prehitevala ali bila prehitena od številnih pohodnikov, katerih več od polovice je bilo tujcev iz različnih evropskih dežel.

Tablice sva začela postavljati od sedla proti jezeru. Zdaj so nameščene na vseh drogovih in kažejo smer proti jezeru. Ta itak ni tako pomembna, saj lahko vsak gre tudi v obratni smeri.

Po okrepčanju pri domu sva se vrnila v dolino.

Popisal Marjan V.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 September, 2022 - 16:59
13 September, 2022 - 15:41
9 September, 2022 - 08:24