Login

Utrinki iz izletov in taborov mladinskega odseka

Kako je bilo v taboru v Završnici....

Na RoblekuV času od 16. do 23. julija je mladinski odsek društva organiziral že 36. tradicionalni mladinski planinski tabor, ki je potekal v dolini Završnice. Aktivnih poletnih počitnic v naravi so se udeležili nadebudni planinci različnih starosti. Starejši planinci so v tabor prišli že v soboto, mlajši pa so se nam pridružili dan pozneje. Kljub “aprilskemu” vremenu smo se podali po grebenu Gosjak, najmlajši so občudovali arheološko najdišče na Ajdni in se povzpeli do koče pri izviru Završnice, starejši otroci pa so dosegli Stol in Begunjščico.

Čas, ko nismo imeli planinskih pohodov, smo preživljali na različne načine: tekmovali smo v planinskih igrah (nogometu, odbojki, rutkah,...), se kopali, se preizkusili v ročno-ustvarjalnih spretnostih ter si v bližini tabornega prostora ogledali plemenilno postajo Kranjske čebele. Vodniki so nam predstavili uporabo tehnične opreme in nam pripravili predavanje iz planinske orientacije. Pridobljeno znanje smo preizkusili na lovu za skritim zakladom. Obiskal nas je tudi Andrej in nam predstavil spust z gorskim kolesom. Predzadnji dan smo se podali skozi Blejski Vintgar na kremšnito na Bled. Večer pa zaključili s planinskimi porokami.

Teden počitnikovanja v naravi in spanja v šotorih je hitro minil. Ostali so lepi vtisi, nove izkušnje in nova prijateljstva. Tukaj pa si lahko ogledate naše dogodivščine na fotografijah.

Ob tej priložnosti bi se vodniki radi zahavalili vsem donatorjem, ki so nam pomagali: Bolton Adriatic d.o.o, Mercator d.d., Fructal d.d., Davidov Hram d.o.o. in CZ Nova Gorica. Program je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS in Mestne občine Nova Gorica.

Vse, ki imate radi gore in naravo vabimo, da se nam že v septembru pridružite na naših mesečnih izletih, ki jih izvajamo skozi vse šolsko leto.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

22 Julij, 2024 - 11:31
22 Julij, 2024 - 09:46