Login

Vodniško izletniški odsek

Kako smo se imeli na Kriški Gori?

Ko se primorska druščina začne zbirati na dogovorjenem mestu in  v Novo Gorico pripelje Stoparjev avtobus in za volanom sedi najboljši šofer Stojan in vodnik Darko pospremi ekipo na avtobus in v Šempetru vstopijo člani ŠD Mahle Letrika s Silvano in v Ljubljani vstopijo še ljubljanski naši z vodnico Majo, takrat vemo – dan bo lep.

42 članska ekipa se je na pustno nedeljo (imeli smo tudi eno maškarco) iz mokre Primorske zapeljala na obljubljeno sončno gorenjsko, v Tržič. Ne samo, da smo pili dobro kavo, lastnik lokala nam je dal tudi ustekleničena zdravilna zelišča za s seboj. Zagotovo je vedel v kakšno strmino se podajamo. Iz Tržiča smo startali na pohod v strm breg. Mestoma zasnežena steza se preko dveh lepih razgledišč vzpenja po grebenu. Na osončenih predelih prijetna stezica, se v senčni legi hitro spremeni v snežno gaz, ki pa so jo domačini že dobro utrdili. Strmina ne popušča skoraj vse do koče na Kriški gori. Hkrati z nami so do koče prilezli tudi nizki, gosti oblaki in nas objeli. Večina smo verjeli v obljubljeno sonce in nadaljevali pohod do bližnjega vrha Vrata, nekateri pa so počakali v koči. Zaviti v gosto meglo smo težko ohranjali pozitivno upanje po razgledih. In potem, kot v pravljici, tik pod našim vrhom je sonce predrlo oblačne ovoje, pokazalo se je modro nebo, pokazali so se najprej samo vrhovi bližnjih gora, nato pa v vsej lepoti vse okrog nas. Vzeli smo si čas za občudovanje, fotografiranje, počitek, nato pa sestopili do koče, kjer so nam medtem pripravili kosilo.

Sledil je sestop do Gozda. V vasi Gozd se je pri zdrsu poškodovala udeleženka. Dobili smo hitro pomoč zdravstvenega osebja iz Tržiča, ki so jo odpeljali v ZD in oskrbeli. Želimo ji hitro okrevanje. Skupina je nato sestopila še nižje do Golnika, kjer nas je čakal avtobus. Ne, ni nas čakal samo avtobus. Šofer Stojan nas je, kot samo on zna, presenetil s postavljeno mizico in že rezal pršut. Okrepčali smo se, z zelišči poskrbeli za zdravje, nato pa smo se odpeljali po našo udeleženko v ZD in domov.

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Zapisala : Maja Kajzer

Foto: Miran Marc, Darko Božič, Silvana Pelicon, Maja Kajzer

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije