Login

Vodniško izletniški odsek

Košutica / Ljubeljska Baba 1968 m

Datum: 
nedelja, 17 September, 2023
Lokacija: 
Karavanke

Košutica ali Ljubeljska Baba je 1968m visok, razgleden vrh, ki se nahaja v Karavankah, severozahodno od grebena Košute.

Pot bomo pričeli iz Ljubelja, po stari ljubeljski cesti do koče na Ljubelju, kjer pot počasi preide v stezo, najprej skozi gozd na travnat greben, z vmesnim krajšim zavarovanim delom in lestvijo, ki nas pripelje na vzravnan travnat svet. Od tam se steza strmo dvigne proti skalnatemu vrhu. Zahtevnejšemu spustu (v zgornjem delu poti, ki je deloma zavarovan) preko grebena Košutice in mimo Hajnževega sedla, se je mogoče izogniti s povratnim sestopom do razcepa poti in naprej do planine Korošice, kjer se skupina zopet združi. Sledi krožen sestop do izhodišča.                                                                               

 

     

Planina Korošica                                                                                        Košutica/ Ljubeljska Baba                            

Prispevek za izlet je 22 eur ( pri najmanj 35 udeležencih) in vključuje: prevoz s turističnim avtobusom (Stopar), cestne pristojbine, zavarovanje ter organizacijo in vodenje izleta. Odhod avtobusa izpred zavarovalnice Triglav ob 06:30 uri, ter dalje z običajnimi postanki.

Oprema: primerna letnemu času, zaželene so pohodniške palice, zaščita proti soncu in vetru. Predvidene je 5-6 ur hoje.

Hrana: Med hojo iz nahrbtnika in v koči na starem Ljubelju(tekoče okrepčilo ob poti v pastirski koči), ter po končani turi v gostišču ob parkirišču.

Prijave z obveznim plačilom stroškov izleta  sprejemamo na sedežu društva do vključno 14.9.  (oz. do zasedenosti prostih mest), ko bo ob 18.00 uri sestanek z udeleženci.

V primeru neustreznih vremenskih pogojev bo pohod na drugi lokaciji.

Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE Letrika zato je število udeležencev omejeno. Prednost pri prijavi imajo člani PD Nova Gorica.

Vodita Darko Božič in Maja Kajzer. Dodatne informacije na gsm 051 814 912 (Darko).

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije