Login

Vodniško izletniški odsek

Kolesarska tura Gradež

V nedeljo, 14. aprila se je izvedla kolesarska tura v Gradež, ki se jo je udeležilo 12 kolesarskih navdušencev. Iz Solkana smo se do izhodišča naravnega parka Isola della Cona zapeljali z avtomobili. Tukaj jim je bila podana trasa prvega daljšega kroga, ki je potekal ob Soči in preko nje mimo Terranove ter ob kanalu do Villaggia Punta Sdobba (kjer je bil postanek in ogled te idilične ribiške vasice). Od tu smo po nasipu (kolesarska pot) vozili s pogledom na morje in nato nadaljevali ob kanalu reke Soče in preko cvetočih travnikov do ceste, ki povezuje Tržič in Gradež. Ob prvem primernem odcepu smo se zopet dvignili na nasip in obvozili Gradež, kjer je bil na plaži daljši počitek. Panoramska vožnja po otočku Gradeža in v vrvežu nas je kmalu usmerila na nasip čez Gradeško laguno proti Ogleju, kjer smo se odcepili na zaselek Viola in naprej proti Fiumicellu ter skozi Palazzotto in sredi cvetoče ajde v Fossavecchia in naprej na naše izhodišče Isolla della Cona, kjer smo si ogledali eden od treh čolnov drevakov in hišico iz vrbja v ribiški vasici.

Na parkirišču, za nami je bilo 60 km, se je manjša skupina zaradi obveznosti odločila za pot domov. Drugi smo nadaljevali še manjši krog (13 km), ki je potekal po nasipu ob delti Soče in ob morju mimo znanega kopališča Marina Julia in ogleda privezov v marini ter ob kanalu (veslaški treningi) smo se vrnili na naše parkirišče. Vzdušje v skupini je bilo zelo veselo in duhovito.

Nekaj utrinkov pa tukaj.

Zapisal: Stanislav Jablanšček

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

28 April, 2021 - 16:26
6 April, 2021 - 11:14