Društvo

KOSTANJEV PIKNIK NA RESEVNI

KOSTANJEV PIKNIK NA RESEVNI, 14.10.2018

Z kombijem in avtom smo se odpeljali mimo Celja do Celjske Koče (652 m). Že ob prihodu nas je pričakal krasen jesenski dan. Naš prvi vzpon je vodil na Tolsti vrh (834 m), iz katerega se ponuja lep razgled na bližnjo Grmado. Pot nas je vodila naprej proti Svetini. Almin dom na Svetini se nahaja na razgledni vzpetini nad vasjo Svetina, ki je znana po cerkvi Marije Snežne. Od doma, ki je bil pred leti preurejen v hotel, je lep razgled na omenjeno vas in okoliško hribovje. Malica iz naših nahrbtnikov nam je potolažila naše lačne želodčke. Do Resevne nas je čakala še pot čez številne vzpetine in dolinice, gozdne poti in jesenske jase. Ob zadnjem vzponu proti stolpu na vrhu Resevne smo že lahko slišali glasbo, ki je vela izpred koče. Vsem, ki smo se vzpeli na vrh stolpa je srce zaigralo ob dih jemajočih pogledih, ki so se odpirali pod nami na vse smeri neba. 20 m visoka kovinska konstrukcija, predstavlja zares markantno značilnost te zelo priljubljene izletniške točke.

Kot se spodobi  za pravi kostanjev piknik smo si privoščili ob koči tudi merico ali dve zlato pečenih kostanjev, po katerih smo se nekateri tudi zavrteli na plesišču. Vračanje  v dolino je bilo krajše in po dobri uri spuščanja smo že videli prve hiše vasi Krajnčica, od koder smo se odpeljali nazaj proti primorski.

Nekaj fotografij pa tukaj: http://planinsko-drustvo-ng.si/kostanjev-piknik-na-resevni-0

Zapisal: Marko Kodrič