Login

Vodniško izletniški odsek

Kozjak – Sv. Duh na Ostrem vrhu - Svečina - ODPOVEDAN

Datum: 
sobota, 7 Oktober, 2023
Vodnik Oskar Birsa sporoča, da zaradi majhnega števila prijav (17) odpoveduje izlet dne 7. in 8. oktobra 2023. V domu CŠOD Škorpijon bi lahko dobili prenočišče in polpenzion ob najmanj 35 udeležencih. Vplačano akontacijo lahko dvignete na sedežu društva z računom ali vam bo vrnjena na TRR. 
 

 

PD NOVA GORICA V SODELOVANJU S ŠPORTNIM DRUŠTVOM - LETRIKA

KOZJAK – SV.DUH NA OSTREM VRHU- SVEČINA

Datum: 7.-8.10.2023

Odhod: sobota 7. 10. 2023 odhod izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 4:30h, izpred vratarnice Mahle Letrika v Šempetru 4.40

Prevoz: avtobusni prevoz,

Prihod: nedelja 8. 10. 2023 - predvidoma okrog 21. ure,

Opis poti:

Sobota - z avtobusom se bomo odpeljali mimo Ljubljane, Trojan, Slovenske Bistrice, Maribora do Kaple na Kozjaku (777 m) – najlepšega kraja 2016 v Sloveniji. Sprehodili se bomo po Kapelski razgledni poti (cca 4 ure). Razgledna pot na Kapli je ena najlepših poti na Kozjaku, iz imena je razvidno, da se na njej odpirajo najlepši pogledi.
Popoldne pa bi se povzpeli še na Sv.Duh na Ostrem vrhu (904 m) (cca 1,5 ure). Sledi prevoz do prenočišča z večerjo v CŠOD Škorpijon na Velikem Boču.

Nedelja – po zajtrku se bomo mimo Zgornje Kungote zapeljali do Svečinskih goric in na Svečinski poti obiskali trgače v vinogradih, se šli fotografirat in spit kavo k znamenitemu SRCU MED VINOGRADI na kmetiji Dreisiebner, obiskali vinogradniški muzej in najvišji Plački vrh (509m). Po popoldanskem kosilu sledi povratek proti domu. 

 

Zahtevnost: lahka za planince s kondicijo.

Čas hoje: prvi dan – 6 ur, drugi dan – 6-7 ur

Oprema: planinski čevlji, priporočene pohodniške palice, ostala oprema primerna vremenskim razmeram.

Hrana: 1. dan – večerja - večerja v CŠOD Škorpijon, 2.dan - zajtrk v CŠOD, popoldansko kosilo na kmečkem turizmu na Svečini. Ostalo je hrana in pijač in eventualno odprtih lokalih ob poti..

Ocena stroškov: (prevoz, cestnine, parkirnine, večerja, prenočevanje v 6-8 posteljnih sobah, zajtrk, kosilo, vodenje in organizacija izleta) cca 110 €, odvisno od števila udeležencev.

Prijave: do petka, 15. septembra 2023, veljajo samo prijave z vplačilom akontacije 50€. Akontacija se vrača samo ob predložitvi zdravniškega potrdila. Število udeležencev je zaradi možnosti prenočevanja omejeno na 45! Veljajo prijave po vrstnem redu prijav (dan in ura).

Podrobnosti: sestanek z udeleženci bo v torek, 3.oktobra 2023 ob 18. uri na sedežu PD Nova Gorica.

Ostalo: Obvezno plačana članarina PZS za leto 2023, s seboj vzemite osebni dokument, planinsko izkaznico s kartonom o plačani članarini in zdravstveno izkaznico.

Vodja izleta: Oskar Birsa 041 656 626