Križevnik, 18. 6. 022

Skupina planincev iz PD Nova Gorica se je odzvala na razpis za pohod, ki ga je objavil vodnik Simon Gorjup. Ker je pisalo, da je možnost podaljšanja ture po grebenu naprej, ki je tako lep, da se ga splača prehodit več kot enkrat, smo se hitro povezali tudi pridruženi člani z različnih društev in na izhodišču počakali skupino. Vodnik je tako skupaj s pomočnico Nado vodil 16 udeležencev po lepem macesnovem gozdu s planine vse višje, vse do grebena, kjer smo zavili proti Križevniku. Zelo razgleden vrh nam je v lepem vremenu ponudil razgled daleč naokrog.

Energična skupina je seveda izkoristila opcijo ''možnost podaljšanja'' in se pustila voditi po grebenu naprej. Nedaleč z naše poti je bil dvatisočak Molička Peč, ki ga nekateri nismo mogli ignorirati in smo šli še tja gor, skupina pa se je medtem že vzpenjala proti Veliki Zelenici. Ime pove vse. Zelenica je res velika in primerna za okrepčilo in počitek, kar smo tudi izkoristili. Nato smo v nekaj minutah prišli še na Veliki vrh, kjer smo naredili skupinsko fotografijo. Nekaj časa smo se še družili, občudovali res lepe razglede na vrhove Kamniških planin, nato pa je skupina po sestopu odšla nazaj proti izhodišču, pridruženi člani pa smo nadaljevali pohod do Kocbekovega zavetišča na Molički planini. S hladno pijačo nas je razveselil oskrbnik, nato pa smo se po zelo strmi stezici nad kočo povzpeli na greben in naprej vse do Male Ojstrice. Naužili smo se božanskih razgledov in se tudi mi vrnili po dolgi poti do izhodišča.

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Maja Kajzer