Macesnovec (1926m) 13. 9. 2015

V nedeljo, 13. 09. 2015 smo se s Planinskim društvom Nova Gorica podali na 1926m visok Macesnovec v Julijskih Alpah. Skupina 12 planincev pod vodstvom vodnika Simona Gorjupa smo se z vlakom odpeljali do Jesenic. Tam nas je čakal kombi in nas odpeljal v dolino Kot do Langarjevega rovta.

V začetku pešpot poteka po markirani poti proti Staničevi koči, ob koncu doline, ko se nad studencem pot k Staničevi koči odcepi desno, smo mi po nemarkirani poti zavili levo preko melišča pod mogočnim ostenjem Dimnikov in Luknje peči. Pot je uhojena, mestoma označena z možici. V nadaljevanju pa je pot strma in poteka preko strmega pobočja. V tem času sončni žarki ne podro v dolino in so tla mokra in spolzka ter so zahtevala vso našo previdnost. Na grebenu se nam odpre pogled v dolino Krme, na vrh Debele peči in sosednjih gora.

Z vrha je bil čudovit razgled, prijetno toplo in sončno vreme, tako da smo naš postanek za malico kar podaljševali. Sestop ni bil nič hitrejši kot vzpon. Za zaključek nas je na izhodišču voznica kombija pogostila z zavitkom in borovničkami. Dobre volje in s prijetnimi občutki smo se z vlakom vrnili v Novo Gorico.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Rada Škarabot Bric

Objavila: Tina Mavrič