Login

Vodniško izletniški odsek

Martinovanje v deželi Petra Klepca (18.11. in 19.11.2023) - ŠE 2 PROSTI MESTI

Datum: 
sobota, 18 November, 2023

 

 

 

Kolpa nudi očesu svoje čare vse leto. Dežela Petra Klepca leži na razgibanem območju ob Kolpi, obdajajo jo gore, ki se od najnižje točke dvignejo za več kot 800m, ter nas vabijo na pohode v neokrnjeni naravi.

 

Kuželjsko okno

 

Sobota, 18. november 2023

Zbor udeležencev ob 6.00 uri pred zavarovalnico Triglav v Novi Gorici (postanek tudi pri stari vratarnici LETRIKE v Šempetru ob 6:10 uri), sledi avtobusna vožnja s postankom mimo Ribnice in Kočevja proti izhodišču pohoda. Pohod bomo začeli proti Kuželjski steni (dobre pol ure zmernega vzpona), nadaljevali po grebenu do naravnega okna, skozi katerega pogledamo na Kolpo, nato pa se spustili vse do avtobusa. Odpeljali se bomo do hotela v Osilnici. Od tam bomo šli do izvira Kolpe (opcijsko počitek v hotelu z bazenom). Sledi Martinova večerja z druženjem ob glasbi, nočitev.

Prvi dan 3 ure hoje (6ur z oba pohoda) po lahkih poteh.

Nedelja, 19. november 2023

Pozen zajtrk. Vožnja do bližnjega izhodišča za pohod po Osilniški poti , kjer se bomo ob Mirtoviškem potoku povzpeli na vrh Krempa 931m in se krožno vrnili do avtobusa. Sledi vožnja proti Novi Gorici, kamor se bomo vrnili v večernih urah. Drugi dan 5 ur hoje po lahkih poteh.

Prispevek za izlet je 100 eur ( pri najmanj 35 udeležencih) in vključuje:  prevoz s turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, Martinova večerja v hotelu , zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Oprema: primerna letnemu času za hojo po lahkih poteh, zaščita za sonce in veter, (kopalke po želji). Zaželene so pohodniške palice.

Prijave z vplačilom akontacije (50 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno četrtka, 26. oktobra (oziroma do zapolnitve prostih mest), ko bo ob 18.30 uri sestanek z udeleženci.

Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE LETRIKA, zato je število udeležencev omejeno. V primeru napovedi slabega vremena izlet NE odpade.

Vodita Darko Božič in Maja Kajzer. Dodatne informacije na gsm 051-814 912 (Darko).

Izvir Kolpe

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije