Login

Splošno

Mednarodni dan gora - spoštujmo rastline, živali in ljudi

Slovenija velja za gorsko območje, saj hribi in gore obsegajo več kot 72 % površja naše države. Tudi to je verjetno eden izmed razlogov, da imamo gore tako radi. Obisk gora z leti narašča

Pred sedemnajstimi leti je generalna skupščina Združenih narodov 11. december razglasila za poseben dan, namenjen goram. Tako danes praznujemo Mednarodni dan gora, ki ga obeležujemo po vsem svetu.

Planinska zveza Slovenije vsako leto pripravi ob tem dnevu poslanico, ki letos poteka pod sloganom Biotska raznovrstnost in gore. Njena avtorica je podpredsednica PZS Irena Mrak, ki v njej poziva vse nas, da spoštujmo vse, ki so v gorah doma - rastline, živali in ljudi.

Poskrbimo, da spoštovanje do rastlin, živali in ljudi prenesemo tudi v dolino. Trenutne razmere nas bolj kot kdaj koli prej opominjajo, da je spoštovanje narave in sočloveka temelj za uspešno sobivanje.

Poslanico si lahko preberetena strani PZS.

Foto: Pogled iz Gomiščkovega zavetišča na Krnu (Dejan Konec)

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije