Login

Utrinki iz izletov in taborov mladinskega odseka

Miklavževanje pod Malim Golakom (1495 m)

V soboto, 10. decembra, se je 16 pogumnih mladih planincev podalo na nekoliko drugacen izlet. Drugacen zato, ker je »dišal« po snegu, Miklavževih darilih in spanju v idilicni kocici sredi gozda.

Zbrali smo se na avtobusni postaji v Novi Gorici in se odpeljali proti Lokvam, od koder smo peš nadaljevali proti Golakom. Pot nas je ves cas vodila po prelepi zasneženi pokrajini, zato smo se prepustili tudi zimskim radostim – kepanju, drsanju po zadnji plati… V Iztokovo koco smo tako prišli precej utrujeni. Hitro smo se okrepcali z okusno »pašto« in odlicnim cajem, ki sta nam ju pripravila prijazna oskrbnika. Po krajšem pocitku so sledile igre na snegu, ucenje gibanja v gorah pozimi ter družabni vecer s petjem in raznimi igricami.
Najlepši del pa je šele sledil. Ob luni, ki je razsvetljevala jasno nebo, smo se odpravili v gozd v bližini koce. Tam nas je cakalo prijetno presenecenje – sam Miklavž. Prinesel nam je zvrhano culo dobrot.
Prijetno utrujeni od vseh doživetij smo se pripravili na spanje. Zbudili smo se v jasno, a mrzlo jutro. Najpogumnejši so se odpravili proti vrhu Malega Golaka, od koder jih je pregnala mocna burja. Ostali planinci smo v koci peli in risali. V dolino smo se vrnili na Predmejo, kjer nas je cakal avtobus, da nas odpelje proti domu.

Za konec: otroci so bili nad izletom navdušeni, tako da ponovitev po vsej verjetnosti sledi. Posebej bi rada pohvalila planince z OŠ Šempas pod mentorstvom gospe Nevenke Bremec, ki so se izleta zopet udeležili v najvecjem številu.

Neža Mahorcic, vodja izleta

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije