Login

Vodniško izletniški odsek

Naša vodnika prejela priznanje Častni vodnik PZS

V soboto, 11. decembra 2021, je v Ljubljani potekal Zbor predstavnikov vodniških odsekov PD. 97 predstavnikov vodniških odsekov je sprejelo nova Pravilnika o organiziranosti VPZS in Pravilnika vodnikov PZS, dodatno pa tudi spremembe programov usposabljanj. Dokumenti so bili deležni sprememb zaradi veljavnosti novega Zakona o športu.

Zbor je odprl Franc Gričar, načelnik Vodniške komisije PZS, vodenje samega Zbora pa že kmalu zatem predal Martinu Šolarju, izvoljenemu delovnemu predsedniku. Hkrati z delovnim predsedstvom so delegati izvolili tudi vsa druga delovna telesa, nato pa se poklonili dolgoletnim planinskim vodniškim delavcem in delavkam. Franc Gričar je ob prisotnosti predsednika PZS, Jožeta Rovana, podelil 8 priznanj Častni vodnik PZS. Priznanja so prejeli: Marjan Golja (PD Gornja Radgona), Darij Kenda (PD Tolmin), Jožko Kodermac (PD Kobarid), Tonček Mlinarič (PD Gornja Radgona), Roman Močnik (PD Črna na Koroškem), Jože Sedevčič (PD Nova Gorica), Martin Šolar (PD Bohinjska Bistrica) in Lidija Vončina (PD Nova Gorica).

Iskrene čestitke vsem posebej še našima vodnici in načelnici Lidija Vončina ter vodniku Jožetu Sedevčiču.

Več si lahko prebere na (vir: stran PZS).

Še nekaj fotografij pa tukaj.

Krajša verzija teksta in fotrografije Matej Ogorevc. 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

22 Junij, 2022 - 14:30
20 Junij, 2022 - 14:16
8 Junij, 2022 - 08:51