Login

Vodniško izletniški odsek

Na najvišjem vrhu Krete...Psiloritis 2456 m

Udeleženci in vodniki planinarjenja po Kreti pošiljajo lepe pozdrave vsem iz najvišjega vrha Krete - Psiloritisa 2456 m. Vsem pohodnikom čestitamo za dosežen vrh in jim želimo še veliko varnih in lepih vzponov na Kreti.

Nekaj o Kreti (vir: Wikipedija):

Kreta (Κρήτη; Kréte) je z 8261 km² največji grški otok v Egejskem morju in peti največji v Sredozemskem morju (od zahoda do vzhoda je dolg preko 270 kilometrov). Po podatkih iz leta 2005 ima dobrih 623.000 prebivalcev. Je pretežno gorat otok, najvišji vrh v pogorju Oros Idi Psiloritis meri 2456 mnm. Razdeljen je na štiri prefekture (Nomos Chanion, Nomos Rethimnis, Nomos Irakliou in Nomos Lassithiou).

Glavno in upravno središče otoka je od 70. let 20. stoletja Iraklion, ki leži na severni obali otoka in je s približno 170.000 prebivalci peto največje grško mesto. S trajektom je povezan s Pirejem na celini. 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije