Nockberge - Bad Kleinkirchheim - Avstrija

petek, 18 Avgust, 2023
Lokacija:
Avstrija

Nockberge je najzahodnejše in najvišje gorovje v Krških Alpah in se razprostira po delu KoroškeSalzburške in Štajerske. Zanj so značilni številni obli in travnati vrhovi.

Nockalmska gorska cesta poteka skozi sredino parka in je bila zgrajena leta 1981. Dolga je skoraj 35 km. Ima 52 zavojev, vsak med njimi je označen s številko in imenom okolju pripadajoče rastline. Najvišja točka je na Eisentalhöhe na nadmorska višini 2042 m.

Bad Kleinkirchheim je občina in zdraviliško mesto v okrožju Spittal an der Drau na Koroškem v Avstriji. Do sredine 20. stoletja je bilo prevladujoče kmetijstvo, danes pa je znano zdravilišče in smučišče.

Petek, 18. 8. 2023: v zgodnjih jutranjih urah se bomo iz Nove Gorice  zapeljali do Innerkremsa v Avstriji. Pot nadaljujemo po izjemni panoramski gorski cesti z vmesnimi postankih ob  zanimivostih vse do Eisentalhöhe, kjer je izhodišče našega pohoda. Lahek pohod čez tri dvatisočake na Königstuhl in povratek do avtobusa. Se zapeljemo naprej po panoramski cesti in  naredimo še en kratek pohod po učni poti okrog jezerca. Naprej do Badkleinkirchheima, kjer je naš hotel. Večerja, nočitev. Prvi dan cca 4-5 ur hoje po lahkih poteh.

Sobota, 19. 8. 2023 : Pohod v osrčju Nokbergov, po razglednih grebenih, kjer se gibamo na višini okrog 2000m in za šalo osvojimo nekaj novih dvatisočakov. Drugi dan cca 6 ur hoje.

Nedelja, 20. 8. 2023: se zapeljemo do Millstatskega jezera in še višje do koče, kjer je naše izhodišče. Privoščili si bomo razgleden, krožen pohod z ogledom znane skulpture. Tam je tudi »Pot ljubezni«.  Ob povratku še pogled na jezero z razglednega pomola visoko nad jezerom. Tretji dan cca 4 – 5 ur hoje po lahkih poteh.

Povratek v Novo Gorico v poznih večernih urah.

Razgled iz poti ljubezni                      Bad Kleinkirchheim  panorama

Prispevek za izlet 290 eur vključuje:  prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnina, vstopnica za gorsko panoramsko cesto, 2x nočitev v hotelu v dvoposteljnih sobah s samopostrežnim zajtrkom, 2x večerja, brezplačna uporaba savne in fitnesa v hotelu, zavarovanje , organizacijo in vodenje izleta.

Prijave na sedežu društva do zasedenosti prostih mest oz do 26. 4. ob obveznem vplačilu akontacije 50 eur. Drugi del akontacije, 150 eur do 15.6. 2023. Sestanek z udeleženci bo predvidoma v prvi polovici meseca junija.

Oprema: pohodniška, primerna letnemu času, zaželene pohodniške palice, zaščita proti soncu.

Hrana: zajtrk in večerja v hotelu, ostalo iz nahrbtnika ali v kočah ob poti. Nastanjeni smo v centru Bad Kleinkirchheima, trgovine so v neposredni bližini.

Izlet bo izpeljan ob v vsakem vremenu.

Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD Mahle letrika, zato je število prostih mest omejeno.

Prednost imajo člani PD Nova Gorica.

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič.

Dodatne informacije na gsm  041 706 362 (Maja).

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58