Splošno

Koriščenje turističnih bonov v naših postojankah

V naših postojankah:

• Dom dr. Klementa Juga v Lepeni
  • Planinski dom pri Krnskih jezerih
  • Gomiščkovo zavetišče na Krnu

sprejemamo turistične bonePred nastanitvijo prosimo sami poizvedite KOLIKŠNO je dejansko stanje vašega dobroimetja. Na koči oz. pri ponudniku te možnosti nimajo. Turistični bon (TB) iz leta 2020 lahko koristite le za nočitev oz. nočitev z zajtrkom.

Stanje lahko preverite s pomočjo Mobilne aplikacije eDavki.

Kratka informacija o bonih, več na straneh Finančne uprave:

Bon je dobroimetje v informacijskem sistemu FURS, ki ga ima vsaka oseba, ki izpolnjuje predpisane pogoje (upravičenec do bona). Zanj ni potrebno zaprositi in se ga ne dobi po pošti v fizični obliki.

* TB (turistični bon): izdan v letu 2020

** BON21: izdan v letu 2021, koriščenje možno do predvidoma konca leta 2021.

Kolikšna je vrednost dodeljenega bona upravičencem?

• TB: 200 evrov (oseba, ki je bila na dan 13. marec 2020 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2020 dopolnile 18 let); 50 evrov (vse ostale osebe)
  • BON21: 100 evrov (oseba, ki je bila na dan 30. junij 2021 polnoletna in tudi vse osebe, ki so do konca leta 2021 dopolnile 18 let); 50 evrov (vse ostale osebe)

Primer uporabe bonov – ko ste sami ali z družino

Izberite in rezervirajte termin pri ponudniku turističnih storitev in ga obvestite, da nameravate unovčiti bone. Ko pridete na lokacijo, imejte s seboj identifikacijske dokumente vseh članov družine in, če se da, tudi fotokopije teh dokumentov. Povejte, da boste unovčili bone in sledite njegovim navodilom.

V primeru, da bo družina koristila le turistične bone (TB) ali le BON21, se bodo vsi člani družine vpisali v en obrazec ( Priloga 1 ali Priloga 1 – BON21). V primeru, da bo del družine koristil TB, drugi del pa BON21, pa bo potrebno izpolniti oba obrazca ( Priloga 1 in  Priloga 1 – BON21). Obrazce boste dobili pri ponudniku, lahko pa si jih natisnete in predizpolnite že doma. V obrazca priloga 1 se vpiše le tiste osebe, katerih boni se bodo koristili.

Receptor bo na podlagi vaših osebnih podatkov in izpolnjenega obrazca oz. obrazcev na svojem računalniku preko informacijskega sistema FURS unovčil bone.

Vir: FURS