Login

Splošno

Sprejem pri županu Mestne občine Nova Gorica Samu Turelu

Planinsko društvo Nova Gorica je bilo povabljeneno na sprejem k županu Mestne občine Nova Gorica Samu Turelu, ki je želel osebno čestitati ob visokem jubileju društva in izrednih dosežkih člana AO Filipa Princija. Sprejema, ki je potekal v petek, 27. septembra 2024, ob 10. uri v zeleni dvorani Občinske palače, so se udeležili predsednica društva Lidija Vončina, podpredsednik društva Darko Božič, alpinist Filip Princi, načelnik alpinističnega odseka Rok Mirt in Tina Mavrič. Poleg župana sta se sprejema udeležili tudi mag. Marinka Saksida in mag. Petra Bajec.

Župan občine je iskreno čestital za 75. obletnico delovanja društva in 40. obletnico Planinskega doma pri Krnskih jezerih. Poudaril je pomen društva, ki ga ima na tem področju. Predsednica društva mu je predstavila delovanje društva in njegove odseke ter problemtiko vezano na postojanke društva. Pogovarjali so se tudi o pomenu prostovoljstva in spremembah ter izzivi, s katerimi se društvo sooča, kot posledica sprememb v družbi. Predsednica je poudarila pomen društva za občino in se nadejala dobrega sodelovanja tudi v bodoče.  Podpredsednik Darko Božič se je ob tej priložnosti zahvalil predsednici za ves trud in vloženo delo v času njenega mandata.  

Župan  in prisotni so z navdušenjem prisluhnil Filipu Princiju, ki je predstavil svoje dosežke, potek treningov in tudi cilje, ki jih ima v prihodnosti. Župan je čestital za njegov izjemen dosežek - vzpon zgodovinskega pomena. V italijanskih Dolomitih je v slovitem plezališču Tomorrow's world opravil vzpon v smeri A line above the sky, ocenjeni z D15, v stilu DTS. Gre za smer, ki je nastala leta 2016 in takrat veljala za najtežjo na svetu. Filipov vzpon v tej smeri je šele peti do zdaj, opravljen v slogu DTS.

Ob jubileju je župan MONG Samo Turel predsednici društva izročil priložnostno darilo s pridihom vrtnice, simbolom Nove Gorice.


Povezava na facebook objavo MONG tukaj.

Nekaj fotografij pa tukaj.


Foto in tekst: Tina Mavrič



Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije