Login

Vodniško izletniški odsek

Nov termin vikenda varnega gorništva v zimi Krnska jezera 2018

Program vikenda varnega gorništva v zimi Krnska jezera 2018

Zaradi velike količine snega in prestavljanja odpiranja Planinskega doma pri Krnskih je izvedba vikenda varnega gorništva v zimi prestavljen iz 2. 3. in 3. 3. 2018 na 7. in 8. 4. 2018.

Zbrali se bomo do 16h, 6. 4. 2018, v Lepeni in do večerje opravili turo do Koče pri Krnskih jezerih. Po večerji bomo spoznavali opremo in opravo za zimske ture, po 21h pa se posvetili družabnosti.

V soboto, 7. 4. 2018 bomo po zajtrku imeli delavnice na terenu v okolici Jezer, kjer se bomo spoznali z ureditvijo varovališča, varovanjem, gibanjem v vseh razmerah in smereh (dereze, palice…) in vadili zaustavljanje zdrsa s cepinom, skratka spoznali napredovanje in gibanje na zasneženih in ledenih pobočjih.

Tudi popoldne bomo nadaljevali z delavnicami. Spoznavali bomo specifike snega, naredili prerez snega, preizkus trdnosti snežne odje, bivak, vadili uporabo lavinske žolne ter sonde.

Zvečer se bomo pogovorili o nevarnosti v zasneženih gorah, specifikah zimskega gorništva, varovanje pred plazovi…

V nedeljo, 8. 4. 2018 se bomo razdelili v skupine in se okoli 8h podali vsak na svojo turo v okoliške gore. Ena od skupin bo po potrebi tudi turnosmuška. Turo bomo zaključili s kosilom ob 14h, potem pa se spustili nazaj v Lepeno in se poslovili. 

 

Oprema: Od udeležencev pričakujemo, zdravje, veselje in ustrezno opremo za visokogorje z dodatki za zimo (čelna svetilka, topla oblačila, rokavice, kapa, gamaše, cepin, dereze, sončna očala…). Za tiste, ki pridete s smučmi je obvezen lavinski trojček, kamor spadajo sonda, lopata in lavinska žolna, za ostale pa je seveda zaželen.

Prispevek: 95€ vključuje: 2 x polni penzion, organizacija in vodenje.

Do 27. 3. 2018, je potrebno na sedežu društva plačati akontacijo 45€.

 

Informacije: 031 629 199 (Igor Kleč) ali igorklec@gmail.com

 

 

                                                                                                      vodiška ekipa

                                                                                                 Igor, Tomaž, Stane, Jože

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37
8 November, 2018 - 14:00