Login

Vodniško izletniški odsek

Planinarjenje po Velebitu 10. -13. 10. 2019

Na štiridnevni planinski pohod smo se  31 članska druščina odpravili v zelo zgodnjem deževnem jutru. Vreme nam je hotelo ponagajati, pa smo s spremembo plana začeli izlet na najboljši možen način – piknikom. Pršut že vpet na stojalu, ki ga je prinesel Mario in Rudijev Merlot nam je res teknil! Siti smo se zapeljali na ogled Zavratnice in se sprehodili po poti, kjer se je nekaj ur pred nami sprehajal tudi medved. Nato smo se z avtobusom zapeljali do Zavižana in po planinski poti mimo M. Rijanca prišli vse do našega prenočišča na Krasnem polju, kamor smo v nočnem pohodu prišli  na pozno večerjo in spat.

Drugi, lep, sončen dan smo prehodili Premužićevo stezo od planinskega doma Alan do pl. koče Zavižan. Vmes smo se vzpeli še na vrhove Seravski vrh, Crikvena in Gromovača ter občudovali razgled na bližnje otoke. Pri koči in na bližnjem hribčku smo počakali na romantičen sončen zahod, nato pa smo se zopet zapeljali prenočiti v Krasno.

Sobota nikakor ni namenjena spanju, zato zgoden odhod do našega izhodišča – Medak. Po prijetni gozdni pot smo se vzpenjali z željo po osvojitvi najvišjega , Vaganski vrh. Ko smo prispeli na greben smo se po izračunu časovnice in pogledu na v oblake zavite vrhove odločili za spust v Pariče, kjer smo se posvetili »tekočim zadevam« in se skozi Veliko Paklenico spustili do Starigrada, kjer smo prenočili.

V nedeljo nas je avtobus zapeljal višje na izhodišče, od kjer smo se po zanimivi skalni strukturi vzpenjali na Anića kuk. Z lepega, sončnega, razglednega vrha se nam ni prav nič mudilo. Po obvezni skupinski fotografiji pa smo se spustili nazaj dol v Paklenico še na ogled razstave v podzemnih tunelih imenovanih »Bunker«.

Z avtobusom smo se domov grede zapeljali v bližino Senja, kjer smo izlet  kakor začeli, tudi zaključili. S Piknikom! Na plaži se je rezal pršut, točilo vino, plavanje v morju, ….  

Pozno zvečer smo se vrnili domov. Bilo je lepo!

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Zapisala: Maja Kajzer

Avtorji slik: Maja Kajzer, Marjetka Rogelja, Darko Božič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

6 September, 2020 - 11:19
4 September, 2020 - 17:17
4 September, 2020 - 16:46