Splošno

Planinski vtisi Borisa Kosovela (prvič)

Izbrali smo nekaj planinskih nasvetov, vtisov, modrosti, ki jih je v vezani besedi napisal naš dolgoletni in zvesti član društva Boris Kosovel. Objavljeni so v našem zborniku »V gorah je modrost«. Boris se je redno udeleževal številnih društvenih izletov, med njimi precej tako imenovanih osrednjih društvenih izletov. Bil je tudi aktivni član v organih društva. Zadnjič v letu 2010 kot član častnega razsodišča. Naj vam njegovo ustvarjanje vsaj malo polepša dan.

Radost                                                                                                                                     Užitkar

Kako je lepo,                                                                                                                       Prepeva in uka,

kako je veselo!                                                                                                                   ko vzpenja se gor,

Še kamenček z vrha                                                                                                          si žvižga, spet uka,

In srce bo zapelo.                                                                                                               ko spušča se dol.

Skupina                                                                                                           Nasvet za skupna ležišča

Gor in dol                                                                                                               Bogovsko spanje:

po prelepi poti,                                                                                                         ušesa zamašiš,

v rosnem jutru                                                                                                          potlej sosedu

nič nas ne zmoti.                                                                                                      v brk zasmrčiš.

Obleci se pošteno!

Šminkarji, šminkarke,

se Rajko jezi,

saj niste na plaži,

kjer vse se poti.

Kratke hlače in bikini

dobra stvar so le za plažo.

Vse, prav vse, kar je na »mini«

v gorah dela le blamažo.

Na fotografiji so od leve proti desni: Rajko Slokar (naš zvesti in častni član, urednik zbornika, bivši predsednik društva, vodnik,...več boste lahko o njem prebrali v objavah o častnih članih, je pa tudi omenjen v pesmi Obleci se pošteno!), Boris Kosovel (avtor), Edvard Mihelj (naš najstarejši in zvesti član društva, bivši predsednik društva)

Vir: V gorah je modrost: zbornik ob 60-letnici Planinskega društva Nova Gorica, Nova Gorica 2009