Login

Vodniško izletniški odsek

Pogorje Dachstein - Schladming 22.08 do 25.08.2024 - NI VEČ PROSTIH MEST

Datum: 
četrtek, 22 Avgust, 2024
Lokacija: 
Avstrija

Masiv Dachstein pokriva površino okoli 600 kvadratnih kilometrov z desetinami vrhov nad 2500 m, od katerih so najvišji na južnem in jugozahodnem območju. Glavni vrh Hoher Dachstein je na nadmorski višini 2995 metrov. Gledano s severa, v masivu Dachstein prevladujejo ledeniki s skalnatimi vrhovi, ki se dvigajo nad njimi. Nasprotno, na jugu se gora spušča skoraj navpično do dna doline.

Schladminger Tauern  se nahajajo v srednjem delu vzhodnih Tur. Ime se nanaša na mesto  Schladming v dolini reke Enns. Pogorje  s 300 jezeri, 100 slapovi, 1000 izviri in 4 soteskami nas bonavduševalo s svojo lepoto.

     

                           

                                                     Dachstein in Skywalk                            Spiegelsee 

Program :

Četrtek, 22.8. Odhod iz Nove Gorice v jutranjih urah, vožnja čez Ljubljano z vmesnimi postanki  do izhodišča pohoda blizu Šladminga. Po soteski se bomo vzpenjali ob mogočnih slapovih, tudi po jeklenih stopniščih in se mestoma oprijeli varovalne jeklenice. Na platoju nad sotesko nas bo nagradil veličasten pogled na jezero Riesachsee, še bolj pa pogled na ohlajeno pijačo v koči ob njem (možnost malice v koči). Sestop po makadamski  poti. Kratka vožnja  do hotela.  Glede na časovno razpoložljivost opcija vzpona z gondolo tik  nad hotelom in panoramski pohod. Večerja, nočitev.   3-4 ure hoje,  300m+

Petek, 23.8. Zgoden zajtrk.  Vzpon z gondolo do 2687m visoko postavljene zgornje postaje  na  Hunerkoglu. Pohod po ledeniku, po zratrakirani in skrbno označeni poti do koče ob vznožju vzpona na Veliki Dachstein. Ob povratku še osvojimo  bližnja vrh  Mali  in Veliki Gjaidstein 2794m. Po želji možnost za doplačilo na znamenitost Skywalk . Sestop z gondolo.  Hoja po ledeniku 2h, pohod 3h. Povratek v hotel, večerja, nočitev.V primeru zelo slabih razmer bo izbrana ena od rezervnih možnosti.

Sobota, 24.8. Vzpon z gondolo na Hauser Kaibling. Preko dveh dvatisočakov po grebenu in spust do enega lepših jezer, vzpon čez preval v naslednjo dolino, kjer bomo sestopali po dolini treh jezer.  Zadnji je opevan kot »Štajerski Bodensee«. Hoje  6ur, 600+, 1200-. Večerja, nočitev.

Nedelja, 25.8. Vzpon z gondolo na  Reiteralm, kjer bomo pohod začeli kje drugje, kot ob jezerih. Eden od njih krasi večino prospektov. Počasi se bomo vzpenjali po dolini navzgor in se v zatrepu povzpeli vse do našega predzadnjega dvatisočaka. Sledil bo povratek po panoramskem grebenu proti izhodišču. Ob poti pohodimo še en neizrazit vrh.  Povratek z gondolo v dolino in vožnja proti Novi Gorici, kamor prispemo v poznih večernih urah.  Hoje 3-4 ure, 500m+   

  

 Krahbergzinken  2134 m                                  » Štajerski Bodensee«

 

Prispevek za izlet je 460eur(pri prijavi najmanj 42 oseb)  oz.480eur( pri prijavi nad 35 oseb.) eur in vključuje:

- prevoz s turističnim avtobusom

- cestnine, parkirnine, avtobusne pristojbine

- 3 x polpenzion v hotelu*** v samem centru Schladminga

- vse gondole  v programu.  Pojasnilo: brezplačna gondola je všteta v ceni hotela. Če kdo ne bo koristil ugodnosti, se cena vseeno ne spreminja.

- zavarovanje

- organizacijo in vodenje izleta.

Oprema:primerna letnemu času. Zaželene pohodne palice, zaščita proti soncu in vetru,

male dereze ( za hojo po ledeniku), kapa, rokavice.

Hrana: polpenzion (zajtrk, večerja) v hotelu, ostalo iz nahrbtnika ali v kočah ob poti.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (200 eur) sprejemamo na sedežu društva do

Vključno 27 februarja  oziroma do zasedbe prostih mest. Kasnejše prijave so možne

 do 25 marca, vendar ne garantiramo iste cene. Akontacija se vrača samo v primeru

zdravniškega potrdila oziroma, če se najde zamenjava drugega udeleženca. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD Mahle letrica, število udeležencev je omejeno.

Drugi del akontacije v višini 200 eur se poravna najkasneje do 15.08. oz. do sestanka, katerega datum bo objavljen naknadno.

Izlet bo izpeljan ob vsakem vremenu.

Odpovedni roki v kolikor se ne najde zamenjave:

do 1 meseca pred odhodom se ob odpovedi zadrži     60 eur

do 2 tedna pred odhodom ……………………………………   120 eur

do en teden pred odhodom……………………………………. 175 eur

zadnji teden  350 eur.

 

Vodita Darko Božič in Maja Kajzer. Dodatne informacije na gsm 051 814 912 (Darko).

 

 

       

 

 

         

     

              

          

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41