Login

Splošno

(P)ostani član našega društva v letu 2023

Na seji PZS je bil sprejet dvig članarine za leto 2023 zaradi dviga inflacije ter vsesplošne podražitve. Ugodnosti in višine članskega zavarovanja ostajajo nespremenjene. Več o članarini si lahko preberete na spletni strani PZS in spodaj. Z včlanitvijo v društvo in PZS poleg zavarovanja prejmete tudi številne ugodnosti - popust za prenočevanje v planinskih kočah, za nakup planinske opreme in za ugodnejšo vožnjo z vlaki Slovenskih železnic v notranjem prometu ter še več drugih ugodnosti. 

Planinska članarina je veljavna od dneva včlanitve do 31. januarja 2024. Člansko zavarovanje je neprekinjeno veljavno do 31. januarja 2024, če do takrat podaljšate tudi članstvo. Sicer je veljavno le do 31. decembra.

  

Vrste članstva

EUR

A član z največjim obsegom ugodnosti

A/d in A/i - družinski popust, popust za invalide

68,00
61,80

B polnoletna oseba z osnovnim obsegom ugodnosti
B/d in B/i - družinski popust, popust za invalide

32,00
25,80

B1 osebe starejše od 65 let, z ugodnostmi B članov

24,00

S+Š srednješolci in študenti do vključno 26. leta starosti
S+Š/d in S+Š/i - družinski popust, popust za invalide

21,00
17,00

P+O predšolski ali osnovnošolski otroci in mladostniki
P+O/d in P+O/i - družinski popust, popust za invalide

9,00
7,20

IN invalidna oseba in oseba s posebnimi potrebami z omejenim obsegom ugodnosti, brez zavarovanja

9,00

      

*Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status.

** Invalidski popust lahko koristijo osebe, ki ob plačilu članarine priložijo Evropsko kartico za invalide. Višina popusta je enaka višini družinskega popusta, izbirajo lahko med kategorijami A/i, B/i, S+Š/i in P+O/i. S tem pridobijo enake pravice in ugodnosti, kot člani osnovnih kategorij. Člane invalidskih kategorij A/i, B/i, S+Š/i in P+O/i opozarjamo na posebnosti oz. omejitve članskega zavarovanja. Opredeljene so v splošnih pogojih za nezgodno zavarovanje oseb (01-NEZ-01/08). Invalidski popust se lahko obračuna samo in izključno pri fizičnem plačilu članarine pri društvu ali na sedežu Planinske zveze Slovenije, saj je predložitev Evropske kartice za invalidne obvezna priloga. Invalidski popust se obračuna na podlagi vnosa številke Evropske kartice za invalide v informacijski sistem Naveza.

ČLANSKE IZKAZNICE: Novi člani bodo članske izkaznice prejeli naknadno po pošti na stalni naslov, in sicer predvidoma v roku 10 delovnih dni po vnosu podatkov v Navezo. Cena izkaznice znaša 2€. V primeru izgubljene izkaznice, spremembe podatkov, zapolnjene izkaznice ipd. se vam naroči nova.

 

Članarino lahko podaljšate ali se na novo včlanite na več načinov:

 

  • v društveni pisarni (Bazoviška ulica 4, 5000 Nova Gorica – pod tribunami stadiona) vsak torek in četrtek od 15. ure do 18. ure

 

           Pri včlanitvi izberete PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA.

 

  • v trgovini Iglu Šport v Solkanu, Trg Jožeta Srebrniča 4, 5250 Solkan

            urnik trgovine: od ponedeljka do petka od 9.00 - 13.00 in od 15.00 - 19.00, sobota 9.00 - 12.00

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41