Pot kamnitih stopnic - Crikvenica, poročilo

Za nami je še en pohod, ki si ga bomo zapomnili še nekaj časa. Po nestabilnih deževnih dneh in pred deževno-snežnimi dnevi nam je bila podarjena zelo lepa sončna nedelja. Pomanjkanje organiziranih pohodov v našem društvu se kaže v velikem odzivu udeležencev na tiste, ki so razpisani. Tako smo popravili rekordno udeleženost iz leta 2018, ko smo šli na Pot sedmih slapov. Tokrat se nas je zbralo kar 72. Vodnika Darko in Maja sva zato vzela v pomoč še dva društvena vodnika, Simona in Nado, ter dodatni avtobus. Posebej poudarim pohvalo skupini. Ne samo, da se čuti izredna povezanost udeležencev, predvsem se čuti izjemna pozitivna naravnanost in pripadnost društvu. Prav vsi smo člani ali pridruženi člani PD NG. Kljub zelo veliki skupini je pohod potekal tekoče.

Iz Nove Gorice smo že po ustaljeni praksi pobirali naše člane še v Šempetru, Ajdovščini, Kozini in se odpeljali na jutranjo kavo, ter nato v Grižane, kjer smo začeli pohod. Pot nas je peljala do ruševin Frankopanskega gradu, mimo cerkve Marije Snežne in do začetka kamnitih stopnic. Po njih smo se strmo vzpenjali do Karlovih jam, si zgornjo tudi pogledali, ter se naužili razgleda daleč naokrog. Po useku Klamaruše smo po poti stopnic nadaljevali na planoto in naprej do atraktivnega skalnega balkona Kuk Baba. Med malico smo imeli razgled na Krk, Učko, Crikvenico… Sprehodili smo se še do enega lepših razgledišč nad Vinodolsko dolino, naredili modro skupinsko fotografijo, nato pa se spustili po stopnicah vse do ceste, kjer nas je pobral avtobus. Zapeljali smo se v Crikvenico in si privoščili piknik na obali, se posladkali s torto, ki jo je spekla slavljenka Karmen ter mnogimi ostalimi dobrotami naših odličnih pekaric. Siti in zadovoljni smo se odpeljali domov.

Zapisala: Maja Kajzer

Foto v galeriji: Nadja Grebenjak, Darko Božič, Maja Kajzer, Miloš Velikonja, Borut Winkler, Silvana Pelicon.