Pot po robu

Zaradi znanih ukrepov smo letos dolgo čakali na prvi uraden pohod v organizaciji PD Nova Gorica. V nedeljo, 25. 4. 2021 pa smo v skladu s priporočili NIJZ, vladnih odlokov  in s spoštovanjem ukrepov v varni razdalji le izpeljali prvi pohod.

Vodnik Darko in moj mentor mi je zaupal vodenje 35 članske skupine  v več »mehurčkih«, ter v vlogi pomočnika vodnika skrbno bdel nad skupino.

Pohod smo začeli na najnižji točki, na Colu in se po Robu preko hribčkov počasi  vzpenjali vse do Predmeje. Najprej  nam je na poti ponosno pokazal svojo višino najvišji, Kovk in nas poleg sončnega toplega dne še dodatno ogrel. Nato smo mimo vzletišča za jadralne padalce, znamenja s križem in Podrte gore sledili označeni poti ob robu Gore mimo Štorskega kala do klopce, ki nas je na polovici poti povabila na daljši počitek in malico. Po okrepčilu nam je ob  nadaljevanju poti  pogled vedno znova uhajal levo dol v čudovito, razgledno Vipavsko dolino. Kaj kmalu se je že čutil prepih skozi Otliško okno in v bližini energija pri kamnitem polžu. Mimo Otliškega Maja smo šli vse do strmega Dolskega Maja ter se po kratkem počitku potrudili še do spomenika Materi Gorjanki na Predmeji.

Analizo in polnjenje želodčkov smo opravili v bližnjem planinskem domu, kjer so nas dobro in prijazno postregli.

Pohvala vsem udeležencem za prehojeno dolgo pot.

Zapisala: Maja Kajzer

Fotografije: Silvana Pelicon, Darko Božič in Maja Kajzer, pa tukaj.