Login

Splošno

Potopisno predavanje Alenke in Mirana Marc: KIRGIZIJA – med kulturnimi zakladi in gorsko divjino

Planinsko društvo Nova Gorica vas vabi na zadnje predavanje v sklopu letošnjih predavanj. Naša člana Alenka in Miran Marc vas bosta z besedo in fotografijo popeljala po Kirgizija – med kulturnimi zakladi in gorsko divjino.

Lepo vabljeni v sredo, 6. marca 2024 ob 17. uri v dvorano Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici na potopisno predavanje o potovanju v Kirgizijo - naravni biser v osrčju Azije, kjer se prepletata bogata kulturna dediščina in nedotaknjena gorska divjina. Pod nebeškim gorovjem Tian Shan smo raziskovali skrite zaklade te čudovite dežele, medtem ko smo se podajali na pohodniške trekinge ob slikovitem jezeru Song-Kul, s prenočevanjem v tradicionalnih jurtah, ki so nam pričarale pristno kirgiško izkušnjo.

Potovanje smo nadaljevali v slikovito dolino Altyn Arashan, poimenovano tudi "Zlate Toplice", kjer smo si privoščili razvajanja v naravnih vrelcih ter nadaljevali z vzponom čez slikovit prelaz do ledeniškega jezera, kjer smo se prepustili čarom nedotaknjene narave.
Za vrhunec doživetja je sledil še treking v pogorju Tian Shan in vzpon na goro Peak Uchitel, ki sega v višino 4540 metrov nadmorske višine. Občudovali smo mogočno naravo in doživljali pristno pustolovščino v objemu gorskega sveta. 

 

 

PRISRČNO VABLJENI!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37