Login

Splošno

Predavanje Karla Bizjaka KOLESARSKO ODKRIVANJE ZANIMIVOSTI OB SLOVENSKI MEJI

Datum: 
sreda, 14 Februar, 2024
Lokacija: 
dvorana Goriške knjižnice Nova Gorica

Planinsko društvo Nova Gorica vas v februarju vabi na tretje predavanje v sklopu štirih zimskih predavanj, ki bodo potekala v dvorani Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici. 

sredo, 14. februarja 2024 ob 17. uri vas vabimo na predavanjeKARLA BIZJAKA z naslovom KOLESARSKO ODKRIVANJE ZANIMIVOSTI OB SLOVENSKI MEJI.

Kolesarjenje ob slovenski meji poteka po celotnem krogu okrog Slovenije in sicer po obeh straneh mejnega področja, glede na zanimivosti ali bližino meje. Tako smo se dotaknili Rezije in Trbiža v Italiji, mimo Železne Kaplje preko Pavlovičevega sedla do Ožbalta in zopet po Avstrijski strani ob reki Muri v Apače. Od tromeje pri Kuzmi do Lendave malo po Madžarski malo po naši strani. Prav tako smo nekajkrat kolesarili po Hrvaškem ozemlju vse do Piranskega zaliva. Glavno potovanje se je dogajalo leta 2017, za popestritev so vključene tudi slike starejših datumov, ko še ni bilo mogoče prehajanje meje izven mejnih prehodov.

 

 

 

PRISRČNO VABLJENI!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47