Login

Splošno

Predavanje: Predstavitev jamarstva in najdaljšega jamskega sistema Migovec

Datum: 
sreda, 14 December, 2022
Lokacija: 
dvorana Goriške knjižnice Nova Gorica

Po daljši prekinitvi zaradi epidemioloških omejitev bomo ponovno organizirali predavanja, ki bodo potekala v zimskem času ob sredah v prostorih Goriške knjižnice v Novi Gorici. Prvo predavanje bomo izvedli že v decembru. Upamo, da boste tri zimske popoldneve preživeli z nami. 

Vabimo vas na prvo predavanje JANE ČARGA z naslovom Predstavitev jamarstva in najdaljšega jamskega sistema MIGOVEC, ki bo v sredo, 14. decembra 2022 ob 17. uri v dvorani Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici.

 

Jamarska sekcija PD Tolmin je uradno zaživela leta 1971. Med njenimi največjimi uspehi izstopajo raziskovanja v jami Mala Boka v Kaninskem pogorju in na Tolminskem Migovcu. V zadnjih letih sekcija sodeluje tudi pri različnih znanstvenih raziskavah.

Načelnica JSPDT Jana Čarga, nas bo popeljala v skrivni svet podzemlja in poleg predstavitve jamarstva prikazala tudi najnovejše dosežke najdaljšega jamskega sistema pri nas, Sistema Migovec. Na koncu bo strnila ugotovitve o tem, kam odteka voda in kako se današnje klimatske spremembe odražajo tudi v podzemlju.

Prisrčno vabljeni in lepo vabljeni, da vabilo/plakat delite z vsemi, ki bi jih ta tematika zanimala.

 

 predavanje_jana_carga_14._12._2022.docx.pdf

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji