Prednovoletni pohod in druženje

Na dan samostojnosti in enotnosti smo se planinci PD Nova Gorica skupaj s športnim društvom Mahle-Letrika  tradicionalno odpravili na prednovoletni pohod in prijetno druženje.  Z avtobusom smo se odpeljali do vasi Topol nad Medvodami. Po jutranji kavici pri »Dobnikarju«  smo z vodnikom Darkom začeli  pohod proti Polhograjski Grmadi.  Naša  53 članska,dolga pisana kolona je hitro osvojila  razgleden vrh .  Podarjen nam je bil kičasto lep sončen dan z razgledi daleč naokrog.  Z Grmade smo se spustili na  Gonte in na kmečkem turizmu izkoristili možnost za okrepčilo. Pohod smo po poti »Polhograjskega kroga« z vzponi in spusti nadaljevali mimo Tošča vse do Vrha Gontarske planine, se po skupinskem fotografiranju spustili do Miheličevega doma na Govejku, po okrepčilnem počitku pa še v dolino vse do ceste, kjer nas je že čakal avtobus. Odpeljal nas je nazaj na Topol, kjer smo začeli pohod.  V gostišču smo z okusno, obilno večerjo zaključili prijeten dan. Nekaj fotografij pa tukaj.

Zapisala: Maja Kajzer

Fotografije v galeriji: Silvana Pelicon, Maja Kajzer